Eskisehirli Kadin Çiftçiler Bursa'da

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügünce, "Kirsalda Kadin Danisma Grubu" üyelerinden olusan kadin çiftçiler ile Toplumsal Cinsiyet-Tarimsal Yayim ve Danismanlik egitimi alan yayimci ve danismanlara, kadin çiftçi örgütlenmelerini ve faaliyetlerini incelemek üzere Bursa’ya teknik geziler düzenlendi.

Eskisehirli Kadin Çiftçiler Bursa'da
Tarim ve Orman Bakanligi Egitim Yayim ve Yayinlar Dairesi Baskanligi ile Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü - Orta Asya Bölge Alt Ofisi (FAO SEC) isbirliginde yürütülen “Tarimsal Yayim ve Danismanlik Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi” (TAYDAP) kapsaminda Eskisehir pilot il seçilmisti. Projenin sonucunda olusturulan Kirsalda Kadin Paydas Danismanlik Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Danisma Grubu (KKDG) tarafindan yürütülen çalismalar neticesinde 10 Aralik 2020 tarihinde Eskisehir Kadin Çiftçiler Dernegi" kuruldu.

Kurulan dernek üyeleri ve onlarin önderlik ettigi Inönü Oklubali, Sivrihisar Kaymaz, Mahmudiye Kaymazyayla ve Seyitgazi Saricailyas mahallelerinde bulunan 14 kadin çiftçi, 7 paydas danisma gurubu üyesi ve 15 yayimci teknik personelle birlikte teknik geziler yapildi. Teknik gezi sonrasinda kadin çiftçiler, aldiklari teorik egitimleri uygulamali olarak gerçeklestirmekten duyduklari memnuniyeti dile getirerek, Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü’ne onlara sunduklari bu firsattan dolayi tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA