Edirne Devlet Tiyatrosu Perdelerini Yeniden Açti

Edirne Devlet Tiyatrosu verilen aranin ardindan "Bir düs gibi (Cahide Sonku)" oyunuyla tiyatroseverlerle bulustu.

Oyunun Edirne prömiyerini izlemek üzere gelen Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, AA muhabirine, tedbirlerle kültür ve sanat etkinliklerinde de normallesmeye geçildigini söyledi.

Tiyatro gösterilerine salgin nedeniyle uzun bir ara verildigini belirten Soytürk, "Edirneli tiyatroseverler Sanat Cepte uygulamasiyla 40 saniyede biletleri tükettiler. Ilk aksam, ilk perde... Yarin ve cumartesi de oyun sergilenecek." dedi.

Oyunu izlemeye gelen üniversite ögrencisi Zafer Eray da uzun süre sonra tiyatro salonlarini dolduracak olmaktan mutluluk duydugunu dile getirdi.

Birçok alanda oldugu gibi salgin nedeniyle tiyatrolarinda da oyunlardan uzak kaldigini ifade eden Eray, "Ilani görünce hemen biletimi aldim. Asilarimi oldum, önlemlerimi aldim tiyatro izlemek için her sey hazir yani." ifadelerini kullandi.

Üniversite ögrencisi Ilayda Kaynak ise salgin nedeniyle tiyatroya uzak kaldigini belirterek, "Böyle bir etkinlikte olmak su anda çok mutlu edici." dedi.

Üniversite ögrencisi Ebrar Bülbül, asilarini oldugunu ve tedbirlere uyarak tiyatroyu izleyecegini kaydetti.

-Salgin tedbirleri uygulandi

Salona HES kodu sorgusu ve ates ölçümü sonrasi seyirciler alindi.

Tarihi Ekmekçizade Ahmetpasa Kervansarayi'ndaki sahnede tiyatro ve sinema oyuncusu ve Türk sinemasinin ilk kadin yönetmeni Cahide Sonku'nun hayatinin anlatildigi oyun sergilendi.

Gökhan Erarslan'in yazdigi, tek perdelik oyunda Sonku'yu Güldeniz Türküstün Eltepe canlandirdi.

Eltepe'nin performansi seyirciden büyük alkis aldi.

Kaynak: AA