Dicle Elektrik'ten Engelli Çocuklarin Egitimine Katki

Dicle Elektrik tarafindan Surkent Isitme Engelliler Ortaokulu içerisinde yapimi tamamlanan Ahsap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akil ve Zeka Oyunlari Kösesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Dicle Elektrik'ten Engelli Çocuklarin Egitimine Katki
Dicle Elektrik hizmet bölgesinde egitime ve kültüre katki sunmak için kurumsal sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Diyarbakir’in Yenisehir ilçesinde bulunan Surkent Isitme Engelliler Ortaokulu bünyesinde yapimi tamamlanan Ahsap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akil ve Zeka Oyunlari Kösesi ögrencilerin hizmetine sunuldu. Yenisehir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan isbirligiyle gerçeklestirilen ve tüm giderleri Dicle Elektrik tarafindan karsilanan Ahsap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akil ve Zeka Oyunlari Kösesinin hizmete girmesi dolayisiyla bir tören düzenlendi.

Dicle Elektrik Dagitim Genel Müdürü Yasar Arvas’in açilisini yaptigi törene Yenisehir Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, Yenisehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Eyüp Uçak, Surkent Isitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Bülent Öztürk’ün yani sira okul yöneticileri, ögrenciler ve veliler katildi.

Açilis töreninde konusan Dicle Elektrik Dagitim Genel Müdürü Yasar Arvas, istihdam ve yatirim büyüklügü açisindan bölgenin en büyük ekonomik gücü olduklarina dikkat çekti. Arvas, "Sadece ticari anlayisla hareket etmiyoruz. Bölgemizin kalkinmasina, refahina, istihdamina katki sunmayi görev addediyoruz. Bir yandan 8 bine yaklasan çalisan sayimizla bölgenin en genis istihdam imkanlarini sunarken, egitim ve kültüre yönelik sosyal sorumluluk projelerimize de büyük önem veriyoruz. Sevgili çocuklarimizin egitim gördügü böylesi bir egitim yuvasina katki vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.



“Yatirimin aslan payini Diyarbakir’a yapiyoruz”

Genel Müdür Yasar Arvas, hizmet bölgesinde özellestirmeden bu yana yaklasik 4 milyar lira yatirim yaptiklarini kaydederek, yillik bazdaki rekorun ise 2021 yilinda kirilacagini söyledi.

Bu yil sonu itibariyle bölge genelinde 1,4 milyar liraya ulasmasi beklenen altyapi ve sebeke yatirimindan aslan payini 353 milyon lirayla Diyarbakir’in aldigina dikkat çekti. Arvas, “Hizmet bölgemizde tüketicilerimizin daha kaliteli enerji almasi için dagitim sebekemizi sürekli güçlendiriyoruz. Bir yandan da teknolojinin en son imkanlarini kullanarak kayip ve kaçakla mücadele ediyoruz. Yeni dönemde de hizmet bölgemizin her yerinde farkli sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürmeyi istiyoruz. Bölgenin en büyük ekonomik gücü olarak bölgeden aldigimizi bölgeye vermeyi bir görev olarak görüyoruz” diye konustu.



"Dicle Elektrik’e tesekkür ediyoruz"

Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, okulun sadece Diyarbakir’da degil bölgedeki önemine vurguladi. Baskan Besikci, "Okulumuzun Diyarbakir için öneminin farkindayiz. Surkent bizim için çok özel bir okuldur. Bu anlamdaki ihtiyaci gideren tek okul oldugu için bu projeyi hayata geçiren Dicle Elektrik’e çok tesekkür ediyoruz“ seklinde konustu.

Kaymakam Besikci, Türkiye’de 10 milyon engelli vatandas bulundugunu bunun 3 milyonunun isitme engelli bireylerden olustuguna dikkat çekerek "Onun da 1 milyonu egitim çagindaki çocuklardan olusuyor. Surkent Isitme Engelliler Ortaokulunda samimiyetle ve gayretle çalisan bir egitim kadrosu var. Çocuklarimizin hayata daha siki tutunmalari için bu gayretleri takdir ediyoruz" dedi.



El becerileri kazanarak hayata hazirlanacaklar

Diyarbakir’in Yenisehir ilçesindeki Surkent Isitme Engelliler Ortaokulu, bölgenin en köklü egitim kurumlarindan biri. Tarihi 1956 yilina kadar giden okul o tarihte Sur ilçesi Balikçilarbasi semtinde Diyarbakir Sagirlar Okulu olarak hizmet veriyordu. Okul 1966 yilinda su anda bulundugu binasina tasindi. Ilk yillarda meslek edindirme amaçli sanat okulu olarak egitim verdikten sonra özel egitim kurumlari kapsamina alinarak isitme engelli ögrencilere egitim vermeye basladi.

Okul 100 ögrenci kapasitesiyle pansiyonu, yemekhanesi ve sosyal imkanlariyla bölgenin bu alandaki tek egitim kurumu özelligine sahip bulunuyor.

Uzmanlarin görüsleri dogrultusunda projelendirildi

Okul binasi içinde yapimi gerçeklestirilen Ahsap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akil ve Zeka Oyunlari Kösesi pedagoji uzmanlarinin görüs ve önerileri dogrultusunda projelendirildi. Uzmanlarin verdigi bilgiye göre, el sanatlari ve becerilerinin isitme kaybi olan çocuklarin egitiminde özel bir önemi bulunuyor. Isitme kaybi olan çocuklar görsel materyale hem veri saglayan uyaran, hem de içsel yasantilarin ifade edilmesini mümkün kilan bir araç olarak ihtiyaç duyuyor. Sözel iletisim yerine görsel sanatlarin diliyle iletisimi kolaylasiyor. Burada yetenek ve becerilerini sergileyerek sözel olarak ifade edemedikleri duygularini daha güvenli ifade edebiliyorlar. Ayrica okul sonrasinda ögrencilerin atölyede kazanacaklari el becerileriyle meslek sahibi olmalari hedefleniyor.
Kaynak: İHA