'Cehennem Deresi'nde Yol Sevinci

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde ‘Cehennem Deresi’ diye anilan Susuz Mahallesi’nin ulasim sorunu çözüldü.

'Cehennem Deresi'nde Yol Sevinci
Vezirköprü ilçesinde ‘Cehennem Deresi’ diye anilan Susuz Mahallesi’nin ulasim çilesi, Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin yatirimiyla sona erdi. 60 kilometre uzunlugundaki yolun üçte biri tamamlandi. Genisletilen yol çift seritli asfalta kavustu. Çamur, toz ve uçurum tehlikesinden kurtulan mahalle sakinleri, ulasimla birlikte hiçbir sorunlarinin kalmadigini söyledi.



Ilçenin kirsal yerlesimlerindeki altyapi sorunlarini tek tek çözen Samsun Büyüksehir Belediyesi, 700 vatandasin yasadigi Susuz Mahallesi’nin yasadigi ulasim problemini de ortadan kaldirdi. Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’in talimatiyla baslatilan çalisma kapsaminda Yol Yapim Bakim ve Onarim Daire Baskanligi ekipleri, 60 kilometrelik Vezirköprü-Susuz grup yolunun üçte birini yeniledi.

Mahalle sakinlerinin konforlu ve huzurlu ulasimi için yolun 27 kilometrelik bölümünde çalisma gerçeklestiren ekipler, yolu genisleterek çift seritli asfalta kavusturdu. Ayrica Cehennem Deresi olarak adlandirilan bölgede bulunan dere yatagindaki tek seritli, eski ve bozuk yolun yerine 2 bin 400 metre uzunlugunda yeni bir baglanti güzergahi açildi. Burayi da çift seritli olacak sekilde genisletip asfaltladi. Yeni ek güzergahin hizmete girmesiyle de tehlikeli eski yol kullanima kapatildi.

“Mahalle böyle hizmet görmedi”

Yapilan hizmet hakkinda konusan Susuz Mahalle Muhtari Kadir Çalisir, “Mahallemiz kuruldu kurulali yol sikintisi yasaniyor. Yollarimiz çok dar ve bozuktu. Kisin ekim ile nisan aylari arasinda ulasim daha zordu. Zincir takmayinca hiçbir araç gidemiyordu. Kisin hastalarimiz yolda ölüyordu. Iki araç birbirlerine yol vermeden geçemiyordu. Bu nedenle ticari taksi sürücüleri gelmek istemiyordu. Araçlarimiz arizalanip usta çagirdigimizda ise yol bozuk oldugu için çok para istiyorlardi. Yazin ise tozdan gitme sansimiz yoktu. Ama artik yolumuz çok güzel oldu. Ilçeye ulasim süresi 40 dakikaya indi. Simdi rahatlikla gidip gelebiliyoruz. Yollarimizi yapip ulasimimizi kolaylastirdigi için büyüksehir belediye baskanimiza minnettariz” dedi.

Üçte biri tek seritli olan yolda kis aylarinda greyder olmadan gidemediklerini anlatan mahalle sakinlerinden Osman Çalisir ise sunlari söyledi:

“Bu yolda 35 sene minibüsçülük yaptim. Yapilan hizmetleri inkar etmemek lazim. Suyumuz getiriliyor, her seyimiz yapiliyor. 100 senelik yolumuz simdi çok güzel oldu. Mustafa Demir bize en büyük iyiligi yapti. Ulasim 1,5 saatten 40 dakikaya düstü. Yaptirandan da yapanlardan da Allah razi olsun.“

60 yasindaki Satilmis Hasdemir de “Arabalarimiz yollarda kaliyordu. Bugüne kadar yolumuzda, suyumuzda gelisme olmamisti. Bu zaman kadar böyle bir yol, böyle bir düzen görmedik. Yolumuz da yapildi. Cumhurbaskanimiza ve Mustafa Demir baskanimiza tesekkür ederim. Hepinizden Allah yüz bin kere razi olsun“ diye konustu.

Kaynak: İHA