331 Ton Kiyafet Atigi Geri Dönüstürüldü

“Eski kiyafetlerinize bir sans daha verin” slogani ile Körfez genelinde kurulan tekstil kumbaralari ile 3,5 yilda 331 ton kiyafet atigi geri dönüstürüldü.

331 Ton Kiyafet Atigi Geri Dönüstürüldü
Körfez Belediyesi, Çevre ve Sehircilik Bakanliginca 2017’de baslatilan "Sifir Atik Projesi" kapsaminda çalismalarina devam ediyor. Türkiye’nin ilk atik getirme merkezlerinden birini kuran ve ‘Sifir Atik Projesi’ kapsaminda da geri dönüsümde önemli adimlar atan Körfez Belediyesi, 3,5 yil önce baslattigi ‘Tekstil Kumbaralari’ ile toplamda 331 ton kiyafet atigini geri dönüstürerek ekonomiye kazandirdi.

Dogayi ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler ürettiklerini belirten Körfez Belediyesi yetkilileri, “Hemsehrilerimiz tarafindan ‘sari kumbaralar’ da olarak tekstil kumbaralari ile 2018 yilinda 40 ton, 2019 yilinda 83 ton, 2020 yilinda 112 ton, 2021 yilinda da 95 ton olmak üzere toplam 331 ton kiyafet atigini geri dönüsüme kazandirdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA