Zeytin Hasadinin Ilk Adimlari

Zeytin hasadinin ilk adimlari Bodrum’da atildi. Zeytinyagi üretiminde dünyada dördüncü sirada yer alan Türkiye’de böylelikle sezonun ilk zeytin serüveni de baslamis oldu.

Zeytin Hasadinin Ilk Adimlari
Son yillarda Türkiye’de zeytin agaci varliginda da önemli artislar yasandi. Gen kaynaklari açisindan zengin yaklasik 180 milyon zeytin agaci olan ülkemiz; zeytinyagi üretiminde dünyada dördüncü sirada yer aliyor. Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, zeytin gen kaynaklari açisindan zengin olan Türkiye’de zeytin ve zeytinciligi yasatmak, yerli, sürdürülebilir ve dogal üretime destek olmak amaciyla Sözen Organizasyon’un katkilariyla artik bir gelenek haline gelen Sea Garden Hasat Günleri’ni bu yil üçüncü kez gerçeklestirdi.

Yaklasik 280 kök zeytin agacinin hasadini da yapan konusmaci ve misafirler özel bir deneyim yasadi. Hapimag Resort Operasyonlari Türkiye Direktörü Kerem Demirkol, Executive Sef Orhan Demirok ve otel yönetim ekibinin gerçeklestirdigi etkinlik, sosyal mesafe kurallari çerçevesinde hijyen kurallari ve sinirli sayida misafirin katilimiyla gerçeklestirildi.

Kerem Demirkol, “Tesisimizde kendi zeytinligimizden soguk sikim usulü ile elde ettigimiz altin madalya ödüllü zeytinyagimiz mevcut. Türkiye’nin zeytin ve zeytincilik piyasasina bölgemizin bize sundugu ayricalikla katki sagladigimiz için çok mutluyuz” diye konustu.

Zeytin yetistiriciligi ve zeytinyaginin islenme süreçlerini ülkenin en iyi zeytinyagi üreticilerinin agzindan dinleyen katilimcilar, zeytin, zeytinyagi tadimi, zeytin hasadi ve çekiçge zeytin yapimi atölyelerinde bilgilendirici ve eglendirici deneyimler yasadi.

Tesis bahçesinden menüye

Misafirler zeytin, zeytinyagi tadimi, zeytin hasadi ve çekiçge zeytin yapimi workshop’larinda bilgilendirici ve eglendirici deneyimler yasadi. Bu sene 3. kez gerçeklesen “Sea Garden Hasat Günleri”, gelecek yillarda da bölgede yerel üretimi desteklemeye devam edecek. Sürdürülebilirlik ilkesini doga için benimseyen Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’da Ege’nin bereketli topraklarinda yetisen dogal ürünler mutfaktan sofralara tasiniyor. Ayrica tesiste yapilan yemeklerin çogunda serada yerli tohum kullanilarak yetistirilen organik ürünler kullaniliyor. Tesisteki bitkiler budandiktan sonra bekletilerek gübre ve organik malzeme olarak bahçede kullaniliyor.
Kaynak: İHA