Veterinerlik Alanindaki Uluslararasi Basarilar Ödüllendirildi

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ali Dogan Ömür, gerçeklestirdigi uluslararasi boyuttaki akademik faaliyetlerinden dolayi 3 ayri ödüle layik görülürken, ödül sertifikalarini Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli ile paylasti.

Veterinerlik Alanindaki Uluslararasi Basarilar Ödüllendirildi
Rektörlük makaminda gerçeklesen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Çomakli ile bir araya gelen Doç. Dr. Ömür; Veterinerlik alaninda almis oldugu Yilin En Iyi Akademisyeni, Yilin En Iyi Doçent Doktoru ve Yilin En Iyi Arastirmaci ödüllerin yasattigi mutlulugu Atatürk Üniversitesine borçlu oldugunu söyledi.



Dünyada gelinen nokta itibariyle önde gelen birçok saygin üniversitenin ve arastirma kurulusunun da benimsedigi gibi akademik basarinin sosyal sorumluluk faaliyetleri, problemlere multidisipliner yaklasim ve gerçekçi çözüm önerileri ile birlikte hizla globallesen dünyada uluslararasilasma ile dogrudan baglantili oldugunu aktaran Doç. Dr. Ali Dogan Ömür, etkilesimin kaçinilmaz, gerekli ve çok önemli oldugunu vurgulayarak mensubu oldugu Atatürk Üniversitesinin de söz konusu degerler dogrultusunda kendisinin akademik gelisimindeki katkisinin büyük oldugunu ve bu nedenle ödül sertifikalarini Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli ile paylastigini söyledi.



Rektör Çomakli: “Bilgiyi Degere Dönüstürerek Insanligin Hizmetine Sunuyoruz”

Elde ettigi basarilardan dolayi Doç. Dr. Ömür’ü kutlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, bilimsel arastirmalar ile yürütülen çalismalari, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini tesvik etmeye yönelik bir anlayisi benimsediklerini ifade ederek: “Basta üniversitemiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin gelisimine katki sunmak üzere yapilan tüm çalismalari sonuna kadar destekliyoruz. Bilimsel bilgiyi degere dönüstürerek insanligin hizmetine sunmayi hedef edinen bir anlayisa sahibiz. Bu kapsamda yapmis oldugu çalismalar neticesinde almis oldugu ödüllerden dolayi Doç. Ali Dogan Dr. Ömür’ü kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Doç. Dr. Ömür Veterinerlik Alaninda Verilen Ödüllerin Sahibi Oldu

Hindistan merkezli Scholars Academic and Scientific Society (SAS Society) tarafindan geleneksel olarak verilen SAS Uluslararasi Ödüller (International Awards) programi çerçevesinde 3 Agustos 2020’de düzenlenen SAS International Conference & Awards 2020 (SAS Uluslararasi Konferansi ve Ödülleri 2020) kapsaminda Veterinerlik alaninda 828 aday arasindan SAS 2020 En Iyi Akademisyen Ödülüne (SAS Best Academician Award 2020) layik görülen Ömür, ISO 9001:2015 standartlarinda olan DHS Foundation tarafindan 24-25 Temmuz 2021 tarihlerinde online olarak düzenlenen ve University of California, Berkeley ve Virginia Commonwealth University’den akademisyenlerin de katki sundugu konferans ve ödül programinda Perficio Ödülleri 2021 (The Perficio Awards) kapsaminda Yilin En Iyi Doçent Doktoru (Best Associate Professor of the Year-Reproduction) ödülünü almaya hak kazandi.

Ayrica 4-5 Aralik 2021’de VDGOOD Dernegi tarafindan Hindistan Visakhapatnam’da düzenlenecek olan Mühendislik, Bilim ve Tip Konularinda Uluslararasi Bilim Insani Ödülleri (International Scientist Awards on Engineering, Science and Medicine) kapsaminda patent, arastirma ödenegi, danismanlik projeleri, SCI/SSCI indeksli makaleler, ulusal/uluslararasi konferanslara katilim, bilimsel kongre, workshop, konferans ve seminer kapsaminda davetli sunum, yüksek lisans - doktora danismanligi, kitap/kitap bölümleri (ISBN), bilimsel dergilerdeki editörlük görevleri gibi kriterler degerlendirilerek En Iyi Arastirmaci Ödülüne (Best Researcher Award) layik görülerek tören programina katilmak için davet aldi.
Kaynak: İHA