Umut Dali Projesi Çetenli'ye Umut Oldu

Agri’nin Dogubayazit ilçesinde "Umut Dali" projesi gönüllüleri Çetenli Köyü Anasinifi’nda restorasyon gerçeklestirdi.

Umut Dali Projesi Çetenli'ye Umut Oldu


Imkani olmayan köy okullarinda yenileme çalismalari yapan, ögrencilere materyal ve kirtasiye destegi saglayan "Umut Dali" projesi gönüllüleri Çetenli Köyü Anasinifi’nda restorasyon gerçeklestirdi. Anasinifinin içini bastan yenileyerek ögrencilere yeni sicak bir ortam ve materyaller kazandiran hayirseverler bugüne dek birçok okula da desteklerini sundu. Yenilenen anasinifi için düzenlenen açilis törenine Ilçe Milli Egitim Müdürü Ihsan Kösen ile AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Konyar katilim gösterdi. Açilisin ardindan anasinifinin içini gezerek ögrencilere hediyeler dagitildi.

Anasinifi ziyaretinin ardindan AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Konyar ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Ihsan Kösen, Çetenli ilk ve ortaokulu ögretmenleriyle bir araya gelerek egitim ögretimle ve bu tarz projelerle ilgili görüstü. Mustafa Konyar ögretmenlerle yaptigi konusmada "Köy çocuklarinin egitimden baska çikar yolu yoktur. Onlar için egitim, geleceklerini belirleyecek yegane gerçektir. Onlari hedefe yöneltmek sizlerin elinde. Yükünüz çok fazla. Bu sebeple sabriniz ve göstermis oldugunuz azim için sizlere tesekkür ediyorum." dedi.



Dogubayazit Ilçe Milli Egitim Müdürü Ihsan Kösen de okullarin açik kalmasi için herkesin üzerine düsen sorumlulugu yerine getirmesi gerektigini belirtti.

Ayrica "Umut Dali" projesi gönüllüleri ve hayirseverlerine egitim ve ögretime vermis olduklari destek için tesekkür etti.
Kaynak: İHA