Türk Telekom'dan Egitime 10 Bin Tablet Destegi

Milli Egitim Bakanligi (MEB) ve Türk Telekom, egitime katkida bulunacak yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Sirket tarafindan Milli Egitim Bakanligi’na teslim edilen 10 bin tablet, Bakanlik tarafindan belirlenen okullar araciligiyla maddi imkânlari kisitli ögrencilere dagitilacak.

Türk Telekom'dan Egitime 10 Bin Tablet Destegi


Türk Telekom, ögrencilere destek olmak amaciyla Milli Egitim Bakanligi’na 10 bin adet tablet bagisladi. Sirket tarafindan Milli Egitim Bakanligi’na teslim edilen tabletler, okullar araciligiyla sosyo-ekonomik imkânlari yeterli olmayan ögrencilere dagitilacak. Milli Egitim Bakanligi tarafindan okullara gönderilen tabletler, ilk, orta ve lise düzeyinde egitim gören maddi yönden imkânlari kisitli ögrencilere teslim edilmeye baslandi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, sunlari kaydetti: “6 Eylül itibariyla baslattigimiz yüz yüze egitim sürecinde, karantina nedeniyle okula 10 gün ara veren ögrencilerimize canli derslerle uzaktan egitim veriyoruz. Bu süreçte ihtiyaci olan ögrencilerimize ücretsiz tablet destegi sagliyoruz. Türk Telekom tarafindan bagislanan 10 bin tableti de bu kapsamda çocuklarimiza ulastiracagiz. Türk Telekom’a egitime verdikleri desteklerden dolayi tesekkür ederim.”

“Türkiye’nin dijital ayak izini arttiracak”

Milli Egitim Bakanligi is birligi ile baslattiklari çalisma hakkinda görüslerini ileten Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’nin dijital dönüsümüne liderlik eden bir teknoloji sirketi olarak, var oldugumuz her alanda, dokundugumuz herkesi degerli hissettirme misyonuyla insani merkeze alan projeler üretiyoruz. Ülkenin dört yaninda sundugumuz hizmetler ve toplumun her kesimini kucaklayan kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle tüm kesimlerin bilgiye erisiminde firsat esitligine katki sagliyoruz. Sirket olarak, ülkemizi dijitallestirme konusunda öncelikli alanlarimizdan birisi de egitim. 2021-2022 egitim ögretim yilinin baslamasiyla birlikte, daha önce de pek çok projede is birligi yaptigimiz Milli Egitim Bakanligimiza 10 bin adet tablet bagislama karari aldik. Böylelikle maddi durumu yetersiz olan ögrencilerimizin de derslerini teknolojiye uygun sekilde takip ederek, ödev ve arastirmalarini rahatça yapmalari mümkün olacak. Türkiye’nin dijital ayak izini daha da arttiracak bu anlamli ve degerli projeyi gerçeklestirme firsati sunan basta Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer olmak üzere, emegi geçen tüm bakanlik çalisanlarina da tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA