Sultangazili Gençlere Bogaz Turu

Sultangazi Belediyesi, egitimden kültüre spordan sanata her alanda önemli çalismalara imza atarak destekledigi gençleri, düzenledigi Bogaz turu ile Istanbul’un güzellikleriyle bulusturdu.

Sultangazili Gençlere Bogaz Turu
Sultangazi Belediyesi’nin daha önce kadinlara yönelik olarak düzenledigi Bogaz turunun konuklari bu kez gençler oldu. Istanbul Bogazi’nin güzellikleriyle bulusan ve oldukça keyifli vakit geçiren gençlerin nesesi yüzlerine yansidi. Simit ve çay esliginde gerçeklesen gezi sirasinda gençler Bogaz’in tadini çikardi.

Tarih, doga ve kültür dolu bir gezi

Sultangazi’den kalkan servis otobüsleriyle Besiktas Iskelesi’ne birakilan gençler daha sonra Bogaz turunun yapilacagi 3 katli vapura binerek Istanbul’un güzelliklerini seyretmeye basladi.

Yesille mavinin bulustugu Bogaz turuna Osmanli tarihinden izler tasiyan hepsi birbirinden güzel Dolmabahçe, Çiragan ve Beylerbeyi saraylari ile Kiz Kulesi eslik ederken, tarihi önemi büyük Mihrimah Sultan ve Ortaköy Camii gibi yapilar da ilgi çekti. Kültür hayatimizda önemli izler birakan pek çok edebiyatçi ve sanatçinin yasadigi birbirinden güzel yalilar ve kasirlardan olusan manzaranin tadini çikaran gençlerin etkinlikten memnun oldugu gözlendi. Bogaz turu boyunca alaninda uzman bir rehberin anlatimiyla gençler, bu güzel manzara hakkinda detayli bilgi sahibi olma firsatini buldu.

“Gençlerimiz bizim gelecegimiz”

Gezi sonrasi tekrar servislerle Sultangazi’ye gelen gençler, gerçeklestirilen Bogaz turu dolayisiyla Sultangazi Belediyesi’ne memnuniyetlerini iletti. Gelecegin mimari gençlere yönelik hizmetlerini artirarak sürdüreceklerini kaydeden Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Gençlerimiz bizim gelecegimiz. Egitimden kültüre, spordan sanata her alanda gençlerimize yönelik hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Sultangazi Egitime Destek Akademisi (SEDA) gençlerimizin egitimlerine katki saglayarak onlarin basarili olmasi için çalismaya devam ediyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi’de gençlere yönelik olarak 7 bransta atölye dersleri veriyoruz. Üç ayri alanda seçmeli dersler veriyoruz. Bu branslar arasinda astronomi, robotik kodlama, akil zeka, fen bilimleri, drama ve düsünme becerileri gibi atölyeler var. Müzik, resim ve tiyatro alanlarinda da seçmeli dersler veriyoruz. Teknofest etkinlikler için proje gruplari olusturup yarismalara hazirliyoruz. Avrupa yakasinin en güncel Planeteryumu’na sahibiz. Planetaryum’da gençlerimiz astronomi ilgili atölyelere katiliyorlar. Ilçe genelinde 13 kütüphanemizle haftanin 7 günü ögrencilerimize hizmet veriyoruz. Spor Akademilerimiz kapsaminda karate, tekvando, güres, basketbol, voleybol ve okçuluk gibi 10 ayri bransta spor egitimlerimizi sürdürüyoruz. Kültür sanat etkinliklerimiz kapsaminda tiyatro oyunlari, seminerler, sinema gösterimleri, söylesiler ile gençlerimizi birbirinden güzel programlarla bulusturuyoruz. Edebiyata yönelen kardeslerimiz için Yazi Akademisi’ni hayata geçirdik, 2 yildir egitimlere devam ediyor yakinda da 3. dönemi baslatiyoruz.” dedi.



“Gençlerimiz, Istanbul’un güzellikleriyle bulustu”

Gençlere yönelik etkinliklerin sürdügünü belirten Baskan Dursun, “Ilçemizdeki basarili gençlerimizi bu yaz GAP Turu ve Bosna Hersek Gezisi ile de ödüllendirdik. Gerçeklestirdigimiz konserlerimiz pandemi nedeniyle gezip eglenemeyen gençlerimize özledikleri heyecani ve duygulari yasatiyor. Bogaz turlarimiz da gençlerin hem Istanbul’un güzellikleriyle bulusmasina hem tarih, doga ve kültür dolu anlarin keyfini çikarmasina katki sagliyor. Onlari mutlu gördükçe bizim de mutlulugumuz artiyor. Bundan sonra da gençlerimize yönelik çalismalarimiza ara vermeden devam edecegiz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA