Samsun'dan Kisa Kisa

Havza Muhtarlari Dernegi ve Samsun'da faaliyet gösteren özel bir hastane arasinda protokol imzalandi.

Imzalanan protokol öncesi hastanenin Kurumsal Iletisim Müdürü Süleyman Öz ve Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Murat Küçükdursun, Havza Muhtarlari Dernegi Lokali'nde Havza Muhtarlari Dernegi Baskani Ahmet Çavdar ve dernek üyesi muhtarlara protokol hakkinda bilgi verdi.

Havza Muhtarlari Dernegi üyesi muhtarlari, es, çocuk, birinci derece akrabalari ile muhtar azalarini kapsayan ve saglik hizmetlerinde yüzde 20 indirim saglayan protokol, Havza Muhtarlari Dernegi Baskani Ahmet Çavdar ve hastanenin Kurumsal Iletisim Müdürü Süleyman Öz tarafindan imzalandi.

Öz, protokolün hayirli olmasi temennisinde bulunurken Dernek Baskani Ahmet Çavdar ise imzalanan protokol ile muhtarlarin birçok avantaja sahip olduklarini söyledi.

- Kavak Jandarma Komutani Yildiz hayvan sahiplerini hirsizlik olaylarina karsi uyardi

Ilçe Jandarma Komutani Ali Riza Yildiz, hayvan sahiplerini, hirsizlik olaylarina karsi dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Üstegmen Yildiz, KaymakamiÖmer Saygili'ya yaptigi ziyarette, kirsal kesimdeki hayvan hirsizliklarinin hasat sonrasi basibos birakilan hayvanlardan kaynaklandigini söyledi.

Yildiz, "Ilçemizde hasat mevsimi sona erdi. Görev alanimizda bulunan kirsalda herhangi ekili bir arazi kalmamistir. Hasat sonu genelde hayvan sahipleri, hayvanlarini basibos olarak köy yerlesim alani disina saliyor. Bu hayvanlarin takipçisi olan kötü niyetli kisiler hayvanlarin köyden uzaklasmasini firsat bilerek hayvanlari çaliyor. Özellikle büyükbas hayvan kayiplarina karsi ihbarlar aliyoruz. Hayvan yetistirici vatandaslarimizin magdur olmamalari için hasat kalksa da hayvanlarini gözetmeli ve basibos birakmamali." diye konustu.

Ziyaretten ve verdigi bilgilerden duydugu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Saygili, Üstegmen Yildiz'a tesekkür etti.

- Tekvando sporcusundan Kavak'i gururlandiran basari

Kavak Gençlik ve Spor Müdürlügü bünyesinde çalisan tekvando sporcusu Tarik Altingöz'ün 68 kilogramda altin madalya kazandigi bildirildi.

Kavak Gençlik ve Spor Kulübü Tekvando Antrenörü Nazim Demirci, Türkiye Tekvando Federasyonu tarafindan 8-15 Ekim 2021 tarihleri arasinda Ankara Taha Akgül Spor Salonunda düzenlenen Gençler Türkiye Tekvando Sampiyonasinda Altingöz'ün 68 kilogramda Türkiye birincisi oldugunu söyledi.

Demirci, "Sporcumuzun böyle bir basariyi elde etmesi bizleri gururlandirdi. Kendisine tesekkür ediyorum. Bundan sonra da katilacagi müsabakalarda kendisine basarilar diliyorum." dedi.

Tekvando Sporcusu Tarik Altingöz'ün bu sonuçla 12-16 Kasim 2021 tarihinde Bosna Hersek'te yapilacak Gençler Avrupa Tekvando Sampiyonasi'nda milli takim adina yarisacagini belirterek, sporcularina basarilar diledi.

- Kurtoglu Ridvan Çelikel Fen Lisesini

Kavak Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Selim Kurtoglu, Ridvan Çelikel Fen Lisesini ziyaret etti.

Kurtoglu, siniflari gezerek ögrencilerle görüstü, okul idaresi ve ögretmenlerin katilimi ile düzenlenen toplantiya baskanlik etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina karsi alinmasi gereken tedbirlerin önemine dikkati çeken Kurtoglu, salginin bitmesi noktasinda toplum olarak birlikte hareket edilmesi gerektigini belirterek, okul, kantin, yemekhane, pansiyon ve okul servislerinde virüsle mücadele kurallarina uyulmasi ve koruyucu asilarin yaptirilmasi gerektigini aktardi.

Kaynak: AA