'Sakip Sabanci Müzesi Ögrenme Programlari' Ekim Ayinda Devam Ediyor

Sakip Sabanci Müzesi (SSM) Ögrenme Programlari, ekim ayi boyunca farkli yas grubundan çocuklara yönelik atölyelerle devam ediyor.

SSM'den yapilan açiklamaya göre, 5-8 yas arasi çocuklar için düzenlenecek hafta sonu çocuk atölyeleri, cumartesi ve pazar günleri Sera Atölye'de ve çevrim içi olarak gerçeklestirilecek.

Seker Ahmet Pasa'nin sanatinin ögrenilecegi "Seker Ahmet Pasa ile Ormanda" atölyesinde 16 Ekim'de 5-8 yas grubuna yönelik manzara ve orman tablolari üzerine çalisilacak.

Atölyede çocuklar, Japonlarin 'shinrin-yoku' kavramindan ve Seker Ahmet Pasa'nin eserlerinden ilhamla kendi orman ekosistemini olusturacak.

"Kentimin Renkleri" atölyesi de 17 Ekim'de 6-8 yas grubuna yönelik olacak. Sanatçi Beril Ece Güler'in '-scape' ve sanatçi Örsan Karakus'un 'Haydarpasa Gari' isimli islerinden yola çikilacak atölyede çocuklar kendi yasadiklari sokaklardan hareketle kolaj teknigi kullanarak Istanbul'u kendi renklerinde çizecek.

SSM'nin pusetli aileler etkinligi de bu ay boyunca farkli duyu ve sanat atölyeleriyle devam edecek.

Henri Matisse'in (1869-1954) eserlerinden ve sanat pratiginden hareketle hazirlanan "Müzede Sekil Avi", Amerikali ressam Georgia O'Keeffe'nin eserlerinin çikis noktasi oldugu "Müzede Renk Av"i, pop art akiminin önemli isimlerinden Wayne Thiebaud'un eserleriyle sekillenen "Müzede Doku Avi", 18-36 ay arasindaki minikleri sanatla bulusturacak.

Okul gruplarina yönelik müze turlari ise ögretmenler esliginde ve rezervasyonla çarsamba, persembe ve cuma günleri ücretsiz düzenlenecek.

Pazartesi günleri kapali, sali günleri her yas grubuna ücretsiz olan müzenin ögrenme programlari hakkinda detayli bilgiye SSM'nin web sitesinden ulasilabilir.

Kaynak: AA