(ÖZEL) Uzmanindan Sürücülere Antifriz Uyarisi

Eskisehir’de kis aylarinin yaklasmasiyla birlikte sürücüler, araçlarinin kislik bakimlarini yaptirmaya baslarken, tamirciler, antifriz suyunun önemine dikkat çekti.

(ÖZEL) Uzmanindan Sürücülere Antifriz Uyarisi
Kentte soguk havalarin etkisini iyice hissettirmesiyle araçlarina kislik bakim yapmak isteyen araç sürücüleri, solugu oto tamircileri ve yetkili servislerde aliyor. Araçlara zamaninda yapilmayan kis bakimlarinin özellikle motor kismina ciddi zararlar verecegini ifade eden oto tamircisi Sercan Yasasin, en önemli bakimin antifriz suyu oldugunu vurguladi. Kis aylarindaki soguk havanin etkisiyle radyatör suyu donabilirken, antifrizin kullanilmasiyla bu suyun donma derecesini düsürüp motoru koruyor.

“Kötü antifriz motorun komple inmesine ve rektifiye kadar yol açabiliyor”

Baba meslegi olarak oto bakim ve tamir isiyle ugrasan Sercan Yasasin, kisin araçlarda kullanilan antifrizin önemine dikkat çekti. Antifriz kullanilmadigi takdirde araçlarda olusabilecek hasarlardan bahseden Yasasin, “Arabalarin kislik bakimi tabi ki basladi.

Periyodik bakim, rutin bakim olmak üzere ayriliyor. Kislik bakimlarda antifriz degistirmeyi özellikle müsterilerimize öneriyoruz. Iyi ve kaliteli antifriz kullanilmasini öneriyoruz. Çünkü kötü antifriz kullanildiginda motorun komple inmesine ve rektifiye kadar yol açabiliyor. Kisin kar yagdigi zaman ya da düsük sicaklik oldugu zaman motorda antifriz yoksa motoru donmaya kadar yol açabilir. Müsteri bunu bilmeden marsa bastigi zaman motorda yüksek riskli hasarlar birakabilir. Antifriz suyunun yilda bir degisimini öneriyoruz. 2-3 sene daha fazla kullanilabilirligi oldugu için hem müsterilerimiz, hem de bizim açimizdan motordaki verimi düsürüyor, içindeki tortulari düsürüyor” dedi.



“Parça fiyatlarindaki artis isçilik fiyatlarina da yansidi”

Araçlarin kislik bakimlarindan ziyade rutin bakimlarindan da bahseden Sercan Yasasin, vatandaslarin orijinal malzeme kullanmasi konusunda uyarilarda bulundu. Araçlara yapilan bakim fiyatlarinin artis gösterdigini kaydeden Yasasin, su sekilde konustu:

“Fren, triger kayisi, ön takim, sanziman, motor yagi, yag ve hava filtresi, cam silecekleri, cam suyu, orijinal cihazlar ile kontrol ve bakimlarini sagliyoruz. Vatandasin dikkat etmesi gereken konular kesinlikle orijinal malzeme kullanilmasi ve düzgün bir isçilik olmasi gerekiyor. Fiyatlara gelecek olursak bir artis gösteriyor. Geçen sene 2010-2015 model aracin bakimini 300-350 TL’ye mal olurken, oynarken su anda 550-600 TL gibi bir fiyat çikiyor. Parça fiyatlarindaki artis isçilik fiyatlarinin da artmasina sebep oldu.”
Kaynak: İHA