MSKÜ 'Marka Ders' Protokolleri Devam Ediyor

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi tarafindan ‘Marka Ders’ protokol imzalari degisik sektörlerle devam ediyor.

MSKÜ 'Marka Ders' Protokolleri Devam Ediyor
Devlet Üniversiteleri içinde ilki basaran Mugla Sitki Koçman Üniversitesi, balikçilik sektörü ile imzaladigi protokol ile Su Ürünleri Fakültesi ve Veteriner Fakültesi ögrencileri için hem staj, hem de gelecekte is mikani saglanacak.

Protokol töreninde konusan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Türkiye’de belki de dünyada nadir olan faaliyetleri harekete geçirdiklerini belirtti.

Rektör Çiçek, “Eskiden bu yana Üniversiteler sadece egitim ögretim yapar durumdaydi. Artik günümüzde Üniversitelerin önemli sartlarindan birisi de verdigi bilgilerin uygulamaya konulmus olmasi gerekliligidir. Bu konuda da üniversitelerden çok sey beklenmektedir. Biz Mugla Sitki Koçman Üniversitesi olarak bu konuda çalisma yapmayi uygun gördük ve bunun çabasi içindeyiz. Biz Mugla Sitki Koçman Üniversitesi olarak kendimizi bir AR-GE Üniversitesi olma hedefi koyduk. Öncelikli olarak iyi bir egitim ögretim, iyi bir ögrenci yetistirmek, daha sonra arastirma çalismalarina agirlik vermek. Eski yöntemlerle bunlari yapmak mümkün degil. Biz öncelikli olarak ögrencilerimize arastirma nasil yapilacak proje nasil yazilacak bu konular agirlik verdik. Üniversitemizde 40 bin ögrenci var. Biz bunlarda arastirma ve proje yapabiliriz. En azindan yüzde 1’i bile gerçeklesse ülkemiz için bu çok ciddi bir rakam olur. Bugün burada imzalayacagimiz protokolle, Su Ürünleri Fakültemiz ve Milas Veterinerlik Fakültemiz ögrencileri protokol yapacagimiz isletmede hem uygulamali ders yapacaklar, hem de mezun olduktan sonra meslekleri ile ilgili yabancilik çekmeyecekler. Bunun yaninda uygulamali ders gördükleri isletmelerde staj da yapma imkani oldugu için gelecekte belki de bu isletmelerde görev alacaklar. Bu hem Üniversitemiz açisindan hem de isletmeler açisindan yetismis kalifiyeli personel anlamina geliyor” dedi.

Isletme sahibi Orhan Kiliç, küçük bir isletme olarak basladiklari balikçilik sektöründe dünya liderligine oynadiklarini belirterek, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ile böyle bir protokolü imzalamaktan mutluluk duyduklarini, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin Türkiye’nin önemli Fakültelerinden birisi oldugunu belirti.
Kaynak: İHA