Mersin'e Yeni Yurt Yapilacak

İçel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsari, yeni bir yurt konusunda 1-2 yildir girisimde bulunduklarini hatirlatarak, "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü’nden yeni yurdun olurunu aldik. Benim tahminim buraya 2 ile 4 bin arasinda ögrencinin kalabilecegi yeni bir yurt yapilacak" dedi.

Mersin'e Yeni Yurt Yapilacak
Rektör Ahmet Çamsari, yeni egitim ögretim yili, yüz yüze egitim ve deniz canlilari müzesiyle ilgili IHA muhabirine açiklamalarda bulundu. Ögrencilerin büyük bir kisminin asili oldugunu kaydeden Çamsari, ögretim görevlilerinin de hemen hemen hemen tamaminin asili oldugunu dile getirdi. Asisiz personel varsa onlari ögrencilerle yüz yüze gelmeyecek sekilde konumlandirdiklarini kaydeden Çamsari, "Ögrencilerden de asi olmayip, asi yaptirmak istemeyenler var. Bu konuda bize dilekçe verenlerde var. PCR konusunda zorlayici, mecbur tutmamamiz konusunda yeni bir yazi da geldi. Su anda HES kodu bakiyoruz. Tabi maske ve hijyene çok dikkat ediyoruz. Sadece siniflarda degil sosyal alanlarda ve yemekhanelerde de bu konuya dikkat ediyoruz. Yemekleri tek kullanimlik tabaklarla veriyoruz. Açik alanlara yemek yenilecek yerler yaptik. Su an için ciddi bir sorun gözükmüyor” diye konustu.



"1-2 tane ögrenci pozitif çikti"

Bir iki tane ögrencinin test sonucunun pozitif çiktigini vurgulayan Çamsari, “Öyle sinifi kapatacak derecede pozitif çikmadi. Bir sinifta 2 ve üzeri pozitif çiktiginda siniflar kapatiliyor. Birde biz zaten birçok yerde siniflari bölüyoruz. Karantinaya giren ögrencilerimiz içinde online alt yapimiz çok iyi. Ögrenci evde de otursa hiçbir sekilde egitimi aksamiyor” ifadelerini kullandi.

Bu sene yaklasik 9 bin ögrencinin kayit yaptirdigini söyleyen Çamsari, “Toplamda 44 bin civarinda nüfus var. Yine 16 fakülte, 11 meslek yüksek, 8 yüksek okul toplam 72 birim var. 2 tane merkez basvurumuz var. Biri veterinerlik biri enerjiyle ilgili. Onlarla ilgili de su an çalisiyoruz. Onun disinda ocak-subat gibi Aydincik’i açmak istiyoruz. Su an devam eden dis hekimligi var. Orasi çok sükür hizli gidiyor. Korona virüs dolayisiyla hocalarimizdan kayiplarimiz var. Bunlar bizi üzüyor. Hayatini kaybeden hocalarimizin yerlerini doldurmaya çalisiyoruz. Genel anlamda büyük bir eksigimiz yok” seklinde konustu.



"2 ile 4 bin arasinda ögrenci kalabilecek"

İçel’in basta sehir olarak avantajli bir kent oldugunun altini çizen Çamsari, söyle devam etti:

“Barinma sorunu lansa edildigi gibi yüksek degil burada. Biz aslinda birkaç yildir girisimini de yaptik yeni yurt binasinin. Kredi yurtlardan da olurunu aldik. Benim tahminim buraya 2 ile 4 bin arasinda ögrencinin kalabilecegi yeni bir yurt yapilacak. Onun disinda da özel yurtlar burada çok fazla var. Bina olarak da İçel zengin bir yer. Diger büyük iller kadar ögrencilerimiz burada çok zorlanmadi. Biz misafir hanemizin de bir bölümünü ögrencilere açtik. Su an için ögrencilerimiz o konuda zorlanmiyor. Bölümler olarak da özellikle simdi denizcilik fakültesi bitmek üzere ve orasi çok farkli olacak. Bu sene bölümlerini açtik, ögrenci aldik oralara. Bina bittiginde her seyiyle Türkiye’nin en büyük binalarindan biri olacak. Dis hekimligi de ayni sekilde olacak. Tip Fakültesinin onkolojisini ve 1-2 bölümünü daha aktivite ettik. Orada egitime hiç ara verilmedi.”

"Deniz canlilari müzesi hazir"

Deniz canlilari müzesinin hazir oldugunu kaydeden Çamsari, “Adina tam karar veremedik ama müze hazir. Sahile vuran balina ile birkaç tane yunus baligi vardi onlarin islemleri devam ediyor. Çok büyük degil ama çok güzel bir yer oldu. Ben özellikle ilk, orta ve lise ögrencilerinin de görüp, Akdeniz hakkinda bilgi almalari, yani baslarinda olan denizde nelerin yasadigini bilmeleri için oraya önem verdim. Pandemi gerçekten bu tür seylere engel oldu. Bizim kültür merkezinin açilisiyla ilgili de sikinti yasadik. Aynisi bu müzede de oldu. Insallah vaka sayilari düser, asilamalar arttiginda 2’si de hazir. Müzeyi açtigimizda gerçekten görülmesi gereken bir yer olacak" dedi.

Kaynak: İHA