Kent Estetigi Projesine Son Dokunuslar

DÜZCE – Düzce’nin kalbi olarak nitelendirilen ve Millet Bahçesi ile Cedidiye Meydanini bütünlestirecek olan ‘Kent Estetigi Projesi’ne yönelik devam eden çalismalarin Istanbul Caddesi ayagi tamamlanmak için gün sayiyor. Cadde üzerinde yürütülen çalismalarda bisiklet yolunun asfalti dökülmeye baslandi.

Kent Estetigi Projesine Son Dokunuslar
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü ile birlikte sehre var yeni bir kimlik kazandirilmasi adina ‘Kent Estetigi Projesi’ çatisi altinda hayata geçirilen ve çalismalarina hiz verilen Istanbul Caddesinde bisiklet yolu olarak belirlenen alana asfalt dökümüne baslandi. 1 Mayis tarihinde ilk kazmanin vuruldugu, 350 metrelik uygulama alanindaki alt ve üst yapi çalismalarinin tamamlanarak kazima, beton dökülmesi, kaldirimlarin yapimi ve dogal tas örülme islemlerinin bitirildigi cadde, daha sonra yeni agaçlarin dikilmesiyle estetik bir görünüme kavusturuldu. Belirlenen bölgelerde peyzaj çalismalarini da hizli sekilde tamamlayan Düzce Belediyesine bagli ekipler, bir taraftan proje kapsaminda yapilacak olan cephe giydirme uygulamasini Düzce Valiliginden baslatirken, diger taraftan da cadde üzerinde servis yolu çalismalarini hizli sekilde bitirdi. Fen Isleri Müdürlügüne bagli ekipler tarafindan yapilan planlamanin ardindan bisiklet yolu olarak kullanilacak alana asfalt dökme islemi baslatilirken, islemin hizli bir sekilde sonlandirilarak hizmete girmesi öngörülüyor.

“Düzce çok daha güzel olacak”

Cadde üzerindeki çalismalari degerlendiren Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, “Sehrimizin gözbebegini, Millet Bahçesi ve Cedidiye Meydanina bir gerdanlik gibi baglamamiza az bir süre kaldi. Istanbul Caddesi özelinde baslattigimiz çalismalar estetik açidan farkindalik uyandiracak. Düzce Bizim Evimiz. Düzce hepimizin evi. Biz evimizin her açidan güzel, saglikli, nezih olmasi için çaba gösteriyoruz. Kisa süre önce servis yolumuzun tamamlanmasini saglamistik. Simdi de bisiklet yolumuzun asfaltinin dökülmesiyle ana çalismalarin sonuna yaklasiyoruz. Bundan sonrasinda alanin daha da estetik hale getirilmesi sokak mobilyalari, aydinlatmalar ve diger çalismalarimizi da ayni hiz ve kararlilikla devam ettirecegiz. Cephe giydirme noktasinda Valilik binamizin akabinde cadde üzerine yayilmasi adina da çalismalarimizi sürdürecegiz. Inanin, Düzce çok daha güzel olacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA