Iki Kardes Ayni Anda Kitap Çikardi

Manisa’da okul müdürü olarak görev yapan Edebiyat Ögretmeni Cüneyt Aybey, “Seksenlerden Geliyorum Ben” isimli deneme kitabini, saglik memuru olan kardesi Ismail Aybey ise “Sen Siire Sigmazsin” isimli siir kitabini çikardi. Manisali iki kardesin ayni anda çikardigi ilk kitaplari satisa çikarken kitaplar simdiden ilgi görmeye basladi.

Iki Kardes Ayni Anda Kitap Çikardi
Turgutlu Sehit Anil Baris Çetin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Müdürü olan Edebiyat Ögretmeni Cüneyt Aybey, uzun yillardir yazmis oldugu deneme yazilarini topladigi “Seksenlerden Geliyorum Ben” isimli deneme kitabini çikardi. Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde Saglik Memuru olarak çalisan kardesi Ismail Aybey ise yazmis oldugu siirlerden olusan “Sen Siire Sigmazsin” isimli siir kitabini çikardi. Iki kitap da Kitapyurdu Dogrudan Yayincilik (KDY) tarafindan basildi. Çesitli gazete ve dergilerde yazilari yayinlanan iki kardes, ayni anda kitap çikarmanin mutlulugunu yasadi.

Okuyucular çocukluklarina dönecek

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Cüneyt Aybey, “Uzun zamandir yaptigim yazi çalismalarimi nihayet kitaplastirmak nasip oldu. Beni yazmaya tesvik eden ögretmen arkadaslarima, yakinlarima çok tesekkür ediyorum. Ayrica bu kitabin çikmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. ‘Seksenlerden Geliyorum Ben’ ismini verdigimiz bu kitabimda deneme yazilarimi topladim. Seksenli yillar Hatirlayinca duygulandigimiz o güzel yillar. Çocuklugumun geçtigi, hayati ve dünyayi ögrendigim, hiç unutamayacagim yillar. Seksenli yillara ait duygu ve düsüncelerimi anlattigim, gönül aynama yansiyanlari yazdigim bu kitabi okuyunca kendinizden de bir sey bulacak, bazen duygulanacak bazen hüzünlenecek bazen de mutlu olacaksiniz. Hep beraber o yillara bir kez daha gidip bir kez daha çocuk olmayi hayal etmekle yüzünüzde bir tebessüm, içinizde bir sicaklik, gönlünüzde bir huzur ve yüreginizde bir umut olusursa emeklerim bosa gitmemis demektir” seklinde konustu.



“20 yildir yazdigim siirlerim var”

Yirmi yildir siir yazdigini dile getiren Ismail Aybey ise, “Siirlerimi kitaplastirmanin mutlulugunu yasiyorum. 20 yil önce ilk siirlerimi yazdigimda, ayni zamanda Edebiyat Ögretmeni olan Abim Cüneyt Aybey, siirlerimin siradan siirler olmadigini fark ederek bana yazmaya devam etmem konusunda tesvikte bulundu. Ben de ilham geldikçe siirlerimi ajandama yazdim. Bunlarin içinden seçtigim 56 siirimi kitaba aldim. Abimle ayni zamanda kitap çikarmak bizim için güzel bir hatira oldu. Bana vermis oldugu destekten dolayi kendisine tesekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA