Gaziantep'ten Kisa Kisa

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Anne Çocuk Egitim Vakfi ve Toplum Egitimi Dernegi tarafindan 80 yetim annesine yönelik "Hayat Dolu Bulusmalar Programi" egitimleri verildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, gönüllü ögretmeleri tarafindan verilen 2 aylik egitim sonunda sertifika töreni düzenlendi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Kadin Aile Egitim ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Abdullah Aksoy, yetim koordinasyon merkezinin yürüttügü çalismalarla ailelere sürekli destek sagladigini belirtti.

Çocuklarin basarilarinin artmasi için çalismalar yaptiklarini dile getiren Aksoy, "Yetim aileler ve çocuklar bizlere emanet. Çocugumuzun basarisinin artmasi yönünde elimizden geleni yapiyoruz. Bugün sertifikasini verdigimiz yetim annelerimiz var. Onlara aslinda ayaklari üzerinde durmalari için nerelere ulasmasi gerektigi, çocuklari yetistirirken nelere dikkat etmesi gerektigi hakkinda egitimler verdik. Bu egitim sonunda sertifikalarini dagittik. Egitim öncesi ne yapilmasi gerektigini bilmeyen anneler egitim sonrasi hem çocuklarimiza hem de kendilerine nasil davranilmasi gerektigi, neler yapilmasi gerektigi yönünde birçok bilgi edindiler. Bu egitimler devam edecekler." ifadelerini kullandi.

Verilen egitimlerde, mevcut haklar, bireylerin güçlenerek ekonomik ve sosyal konularda dogru kararlar verebilme, hak ve hizmetlerden faydalanmalarina destek olacak elestirel düsünme ve teknoloji kullanma becerileriyle birlikte, çalisma hayati, çevre bilinci, saglik gibi konulari kapsayan konular islendi.

- Yetim ve öksüz çocuklara psikolojik destek verilecek

Sehitkamil Belediyenin Merhamet Eli projesi kapsaminda Sehitkamil Kaymakamligi ve Cengiz Gökçek Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi temsilcileri arasinda yetim ve öksüz çocuklarin psikolojik olarak desteklenmesini saglayacak is birligi protokolünü imzalandi.

Protokol kapsaminda Sehitkamil ilçesinde ikamet eden esi vefat etmis yetim veya öksüz çocuklarin yasadigi ailelerin psikolojik olarak desteklenmesi, yetim annelerinin ve çocuklarin seminerler yoluyla bilinçlendirilmesine katki sunulmasi, acil destege ihtiyaci olan yetim çocuklarin birebir takiplerinin yapilmasi yoluyla desteklenmesi böylece daha saglikli, huzurlu ve mutlu aile ve toplum yapisina ulasilmasina katki verilmesi amaçlaniyor.

Degerlendirmelerine yer verilen Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, özellikle çocuklarin egitim, giyim, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle birebir ilgilendiklerini ifade etti.

Annelere kisisel gelisimin yani sira meslek sahibi olmalari noktasinda da destek verdiklerini aktaran Fadiloglu, sunlari kaydetti:

"Fakat arkadaslarimiz, saha çalismalari sirasinda gördükleri bir noktada bu çocuklarimiza psikososyal destek noktasinda biraz daha farkli bir boyutta isin ilmi yönünden yaklasilmasini hayata geçirmemizin gerektigini belirtince, bu konuda Gaziantep Cengiz Gökçek Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi Bashekimligi ile irtibata geçtik. Sag olsun onlar da bu projeye destek verdiler. Biz, her seyi bilmek durumunda degiliz. Fakat bileni bilmekle mükellefiz. Bu konunun uzmani olan saglik çalisanlarimiza, bashekimimizin sahsinda ben tüm çalisanlara tesekkür ediyorum. Bundan sonra çocuklarimizin psikolojik meseleleri oldugunda veya annelerimizin saglik problemi, çocuklarimizin saglik problemi oldugunda, onlar da bu paydaslikla birlikte bu meselelerde çözüm üretmis olacaklar. Birlikten kuvvet dogar, insallah biz bu sekildeki birlikteliklerimizi devam ettirecegiz. Bu çocuklar bizim çocuklarimiz, kendi evlatlarimizdan ayirt etmeden, hanim kardeslerimizi kendi kardeslerimiz gibi görüp onlarin hayat kalitesini yukariya çikarmaya gayret gösteriyoruz. Ben emegi geçen tüm ekip arkadaslarima, sayin Kaymakamimiza ve Bashekimimize yürekten tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA