Eyüpsultan'da Kariyer Ve Istihdam Fuari

Eyüpsultan Belediyesi tarafindan ilçede yasayan vatandaslarin is hayatina kazandirilmasi için Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kariyer ve Istihdam Fuari’nin ikincisi düzenlendi.

Eyüpsultan'da Kariyer Ve Istihdam Fuari


Eyüpsultan Belediyesi tarafindan Kariyer ve Istihdam Fuari’nin ikincisi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

Düzenlenen fuarda sektöründe öncü firmalari ve is arayan vatandaslar bir araya geldi. Yaklasik 30 firmanin stant açtigi fuarda firmalar, is arayan vatandaslar ile bir araya gelerek görüsme yapti. Fuara Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken de katildi.

Baskan Köken, "Is yerleri nasil bir eleman aradigini bilmiyor. Isçiler de ben hangi isi yapabilirim konusunu bilmiyor. Biz ön form yapiyoruz, deneme mülakatlari yapiyoruz. Yetkili isin uzmanlari, kariyer firmalarini buraya getirdik. Is arayanlar buraya gelip hangi is bana uygun ya da degildir, profesyonellerle bir araya getirip çözüm bulmaya çalisiyoruz. Biraz da olsa katkida bulunmaya çalisiyoruz. Issizlikle ilgili pandemiden çikista yasanan bu sikintilara bir nebze de olsa merhem olmak istedik. Kasim 2019’da birincisini yapmistik. Araya pandemi girince geçen yil yapamadik. Insallah bugün aldigimiz neticeye göre de bunu 1 yil degil de 6 ay sonra yapmak gerekebilir su anda bunun için çalisiyoruz" diye konustu.



Is basvurusu için fuara katilan Medeni Öztürk, umutlu oldugunu ve is bulacagini düsündügünü söyledi.

Öztürk," Ilk standim, basvuru yapiyorum. Umutluyum, Insallah bir is bulacagim. Baska stantlara da bakip form dolduracagim" dedi.

Kendine uygun pozisyonda is bakan Fatma Topuz ise iki stant gezdigini ifade ederek "Su anda öz geçmis (CV) dolduruyorum. Kendime uygun islere pozisyonlara bakarak o firmalarin formlarini dolduruyorum. Hastane olarak bakiyorum. Hasta kabul, hasta danismani olarak baktim. Hastane olarak biraz zor ama baska stantlara da bakacagim. Insallah bulurum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA