Edirne'den Kisa Kisa

MHP Edirne Il Baskanligina üye katilimlari gerçeklesti.

MHP Edirne Il Baskani Zakir Tercan, yaptigi yazili açiklamada, Nermin Aydin, Büsra Gizem Gözler, Ihsan Göksoy ve Dogan Çakmak'in MHP'ye kaydini gerçeklestirdigini belirtti.

2023 seçimlerinde Edirne'den milletvekili çikaracaklarini belirten Tercan, "MHP'nin Edirne'de zirveye yükselme hareketinin baslatildigi, gönüllerin birlestigi, bütün mensuplarinin kenetlendigi yerdir MHP. Ülkücü camia samimi, kararli, heyecanli ve güç birligi ile basarili olacaktir. Ülkücü harekete yeni bir soluk katmak, kutlu bir ufuk açmak için MHP'nin inançli kadrolari yeni bir sevk ve heyecanla hazirdir." ifadelerini kullandi.

- Dolu, çeltik tarlalarina zarar verdi

IYI Parti Edirne Il Baskani Ekrem Demir, dolu nedeniyle çeltik tarlalarinda olusan zararin karsilanmasi gerektigini belirtti.

Demir, yaptigi yazili açiklamada, Ipsala, Kesan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik ekili tarlalarda büyük zararin oldugunu aktardi.

Bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektigini savunan Demir, sunlari kaydetti:

"Tarlalarda yüzde 80'e varan zarar olustu. Sahadan almis oldugumuz bilgilere göre dolunun düstügü alan yaklasik 25-30 bin dönüm arazi ve bu arazilerde yüzde 50 ile yüzde 80 arasinda zarar var. Buradan yetkililere sesleniyorum. Edirne’nin Ipsala, Kesan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde çeltik ekili alanlara vuran dolu zararlari bir an önce tespit edilerek bölge afet bölgesi ilan edilerek çiftçinin zarar ziyani karsilanmalidir. Iktidar sigorta sirketlerini savunacagina vatandasin yaninda olmalidir. Çeltik üreticilerinin içerisinde bulundugu magduriyetin takipçisi olacagimizi buradan beyan ederek Türkiye Büyük Millet Meclisinde gereginin yapilmasi için her türlü girisime bulunacagimizi ifade etmek isterim. Tüm çiftçilerimize geçmis olsun."

- Akciger sagligi kongresi

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Akciger Sagligi Kongresi'nde oturum baskanligi yapti.

Üniversiteden yapilan açiklamada, kongre Akciger Sagligi ve Yogun Bakim Dernegi (ASYOD) tarafindan çevrim içi düzenlendi.

Kongreye, yurt içi ve yurt disindan 246 bilim insaninin katildigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Salginla ilgili yasanan son gelismelerin de ele alindigi kongrede, akciger sagligi alaninda küresel bilgi ve gelismelerin yani sira tani, tedavi ve izlemdeki yeni yaklasimlara yer verildi. Akciger sagligi ve hastaliklari ile ilgili tüm konularin alaninda uzman bilim insanlari tarafindan tartisildigi Uluslararasi Katilimli Ulusal Akciger Sagligi Kongresi’nde, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu baskanliginda Pulmoner Emboli Tedavisinde Tartismali Konular baslikli bir panel de düzenlendi. Bilim insanlarinin uzman olduklari konularda üç gün süresince görüslerini paylastigi kongre, toplam 41 oturumda gerçeklesti."

Kaynak: AA