DAP'a 2022 Yili Proje Basvurulari Basladi

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’na bagli DAP Bölge Kalkinma Idaresi, üretimde verimliligi artirmak ve Dogu Anadolu Bölgesinin kalkinmasini saglamak amaciyla; 2022 Yili Yatirim Programi kapsaminda desteklenecek projeleri belirlemek üzere proje basvurularini almaya basladi.

DAP'a 2022 Yili Proje Basvurulari Basladi
Sadece kamu kurum ve kuruluslarinin basvurabilecegi projeler online olarak yapilacak.

Konuyla ilgili olarak yazili açiklama yapan, DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen, proje basvurularinin, öncelikli alanlari iyi belirlenmis, mükerrerlik olusturmayan ve yenilikçi projelerden olusmasini istedi. Demirdögen, basta tarimsal üretimin artirilmasi, tarimsal mekanizasyona geçilmesi, beseri kaynaklarin gelistirilmesi ve istihdamin artirilmasini öngören, inovasyona dayali proje basvurularinin 19 Kasim 2021 Cuma günü saat 23:59’a kadar yapilabilecegini söyledi.

Demirdögen, uygulayici kuruluslarin basvurulara iliskin detayli bilgileri içeren Basvuru Rehberi ve eklerine www.dap.gov.tr adresinden ulasabileceklerini söyledi.



DAP Idaresi tarafindan saglanan destek programlariyla Bölgenin kalkinmasini hedeflediklerini ifade eden Demirdögen, buradaki en önemli unsurun kaynaklari isabetli projelere aktararak verimliligi artirmak oldugunu söyledi.



Projeler, Titiz Bir Çalisma Sonucu Belirlenecek

DAP Bölgesi’nin 15 ilden (Agri, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazig, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Igdir, Kars, Malatya, Mus, Sivas, Tunceli ve Van) olustugunu dile getiren Demirdögen, 2013 yilinda proje desteklerine baslayan Idarenin, bugüne kadar Bölgedeki kamu kurum ve kuruluslarin bin 920 adet kalkinma projesine 900 milyon lira finansman destegi sagladigini belirtti.

2022 yilinda da, Küçük Ölçekli Tarimsal Sulama Programi, Hayvan Içme Suyu Programi, Yem Bitkileri Üretiminin Artirilmasi Programi, Havza Bazli Meyvecilik ve Endüstri Bitkileri Üretiminin Artirilmasi Programi, Et ve Süt Hayvanciliginin Gelistirilmesi Programi, Mera Hayvanciliginin Desteklenmesi Programi, Ariciligin Gelistirilmesi Programi, Kirsal Kalkinma, Yöresel Ürünlerin Üretim-Satis ve Pazarlanmasi Programi, Tarimsal Egitim ve Yayim Programi, Egitim, Kültür ve Sanat Faaliyetlerinin Desteklenmesi Programlarina yapilan basvurulari öncelikli olarak degerlendireceklerini belirten Demirdögen, sunlari ifade etti:

“Basvurular "Proje Yönetim Sistemi" (proje.dap.gov.tr) üzerinden uygulayici kurulus adina tanimlanan kullanici bilgileri ile yapilacak. Mevcut kullanicilar sisteme kendi sifreleri ile girecekler, yeni kullanicilar ise basvuru rehberinde bulunan formu doldurduktan sonra kullanici bilgilerini temin ederek giris yapabilecekler. 2022 yili Yatirim Programi kesinlik kazandiktan sonra gönderilen projelerin programlar kapsaminda titiz bir degerlendirilmesi yapilarak uygun görülen projeler desteklenecek. Desteklenecek projeler Bakan oluru alindiktan sonra uygulayici kuruluslara bildirilecek. Son basvuru tarihini ise 19 Kasim 2021 olarak belirledik, bu tarihten sonra proje kabulü olmayacak, sistem proje girislerine kapanacaktir.”
Kaynak: İHA