Bursa'da Bacanak Cinayetinde Sok Eden Gelisme

Bursa’da bacanagi, babasi ve kardesiyle çikan silahli kavgada ölen Remzi Yamali (25) cinayetiyle ilgili sorusturma tamamlandi.

Bursa'da Bacanak Cinayetinde Sok Eden Gelisme
Iki aile fertlerinin karistigi, 3 kisinin de yaralandigi kavganin tutuklu saniklari Serdal Çetin (29), babasi Sezer Çetin (57) ve kardesi Sezer Çetin (19) hakkinda ’kasten öldürme’ ve ’kasten öldürmeye tesebbüs’ suçlarindan ikiser kez ömür boyu hapis cezasi talebiyle dava açildi. Iddianamede Serdal Çetin’in ’Babam Remzi’ye ates etti’ dedigi, baba Sezer Çetin’in de ’Remzi Yamali ile Sükrü’ye ates eden kisi oglum Serdal Çetin’dir’ diye ifade verdigi ögrenildi.

Olay, geçen agustos ayinda Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesi Dere Mahallesi Sehit Remzi Sepetli Sokakta meydana geldi. Arzu Çetin, iddiaya göre, siddetli geçimsizlik nedeniyle esi Serdal Çetin’i terk edip, ortadan kayboldu. Olayin ardindan Serdal Çetin ile bacanagi Remzi Yamali bu nedenle tartisti, karsilikli küfürlesme yasandi. Bölgeden ayrilan Serdal Çetin, babasi Sezer Çetin ve kardesleri Korkmaz Çetin, babasinin adini tasiyan Sezer Çetin ve enistesi Tuncay S. (30) ile birlikte geri döndü. Tartismaya Remzi Yamali’nin yanindaki Sükrü Sengil (30), Kemal Güngen (37) ve Seymen Basak (19) da dahil oldu. Iki grup arasindaki tartisma, kisa sürede silahli kavgaya dönüstü. Kavga sirasinda Serdal Çetin ile babasi Sezer Çetin tüfeklerini, kardesi Sezer Çetin ise tabancasini atesledi. Olayda Remzi Yamali, Sükrü Sengil, Kemal Güngen ve Seymen Basak yaralandi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yaralilar, ambulanslarla Mustafakemalpasa Devlet Hastanesine kaldirildi. Tedaviye alinan yaralilardan Remzi Yamali, doktorlarin tüm çabasina ragmen kurtarilamadi.

Iddianame tamamlandi

Bursa Cumhuriyet Bassavciligi, olayla ilgili yürütülen sorusturmayi tamamladi. Hazirlanan iddianamede, "Remzi Yamali’nin baldizi ve ayni zamanda Sükrü Sengil’in kardesi olan Arzu ile süpheli Serdal Çetin evli. Serdal ile Arzu’nun ayrilmalari üzerine taraflar arasinda husumet basladi.

Bu husumetten dolayi taraflar arasinda zaman zaman tartismalar yasandi. Olay günü yine taraflar arasinda çikan tekme tokat kavga, araya girenler tarafindan yatistirildi. Birkaç dakika sonra Serdal Çetin, kardesi Sezer Çetin, babasi Sezer Çetin ellerinde silah ve tüfekler ile olay yerine yeniden geldi. Korkutmak amaciyla önce havaya ates açan süpheliler, evinden çikan Remzi Yamali ile yeniden tartismaya basladilar. Süpheliler tarafindan açilan ates sonucu Yamali yaralandi. Yine saniklar, Sükrü Sengil’e arkasindan ates etti. Açilan ates sonucu Kemal Güngen ve Seymen Basak yaralandi. Av tüfegiyle açilan ates sonucu yaralanan Remzi Yamali kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti" ifadelerine yer verildi.



Baba oglunun, oglu babasinin ates ettigini söyledi

Iddianamede Serdal Çetin’in, "Babam Remzi’ye’ ates etti" dedigi, Baba Sezer Çetin’in de "Remzi Yamali ile Sükrü’ye ates eden kisi oglum Serdal Çetin’dir" dedigi ortaya çikti. Sikayetçi yaralilarin olayin nasil meydana geldigini ayrintilariyla anlattiklari ifadelerinin yer aldigi iddianamede Sezer Çetin, "Yengem Arzu ile agabeyim Serdal’in ayrilmasi üzerine ailesiyle aramizda husumet basladi.

Olay günü agabeyim ile Remzi’in kavga ettigini duyunca babamla birlikte gittik. Agabeyimi olay yerinde arabaya bindirdigimiz sirada Remzi evine giderek tüfek tarzi bir sey alip disariya çikti. Ates etmeye basladi.

Agabeyim Serdal, Remzi’ye ates ederek yaraladi. Ben de üzerimdeki tabancayi çikarip, kalabaligi korkutmak için havaya ates ettim" dedi.

Esi Arzu’nun evini terk etmesi üzerine ailesiyle aralarinda husumet oldugunu söyleyen Serdal Çetin ise, "Olay günü Remzi ile karsilastik. Aramizda tartisma çikti. Daha sonra kardesi gelip bizi ayirdi. Bu sirada babam ve kardesim Sezer Çetin ellerinde silahlarla olay yerine geldiler. Ben de disariya çiktim. Babam Remzi’ye ates etti. Baskalarina ates etmesini engellemek için tüfegi elime aldim. Ancak, kalabalik üzerime dogru geldigini görünce, havaya ates ederek olay yerinden uzaklastim" dedi.

Baba Sezer Çetin de Serdal Çetin’in oglu oldugunu, esi Arzu’nun evi terk etmesiyle ailesiyle aralarinda husumet olustugunu söyleyerek, "Oglumum kavga ettigini duyunca aracimizla olay yerine gitmeye hazirlanirken Serdal elinde tüfekle yanimiza geldi. Tüfekle aracin kasasina binerek olay yerine gittik. Olay yerinde Remzi’nin elinde sopa gördüm. Oglum Serdal, Remzi’ye ates etti. Küçük oglum Sezer de tabancasiyla havaya dogru ates etti. Sükrü, kaçarken oglum arkasindan av tüfegiyle ates edince yaralandi. Ben ates etmedim. Oglumun elinden tüfegi alarak etrafindakilerin zarar verecegini düsünerek havaya dogru ates ettim. Remzi Yamali ile Sükrü’ye ates eden kisi oglum Serdal Çetin’dir" diye ifade verdi.

Cumhuriyet Savcisi, tutuklu bulunan Sezer Çetin, baba Sezer Çetin ve Serdal Çetin hakkinda Remzi Yamali’nin öldürülmesi ve Sükrü Sengil’in yaralanmasiyla ilgili her birine ikiser kez ömür boyu hapis talep etti. Savci yine üç sanik için Seymen Basak ile Kenan Güngen’in yaralanmasi ile ilgili de 3’er yil hapis cezasi istedi. Bursa 4’üncü Agir Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamenin saniklari ileriki günlerde hakim önüne çikacaklar.
Kaynak: İHA