Bu Pansiyonda Kediler Kaliyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, daha önce petshop olarak hizmet veren bir dükkân, sokakta yasayan kedilerin barinma ve beslenme ihtiyaçlari için pansiyona dönüstürüldü.

Bu Pansiyonda Kediler Kaliyor
Tatvan’da kis aylarinda dondurucu soguktan ve her türlü tehlikeden sokak kedilerini korumak amaciyla hayvanlarin rahat edebilecekleri bir pansiyon olusturuldu. Kedilerin mamasindan suyuna, tirnak kesiminden banyolarina kadar her türlü bakimlarinin özenle yapildigi pansiyonda, televizyon, mama kaplari ve birçok oyuncak bulunuyor. Her gün temizlik yapilan pansiyonda, mama ve su kaplari günlük degistiriliyor.

Sehir disina veya tatile giden vatandaslarin hayvanlarini birakabilecekleri rahat ve temiz bir ortam olusturuldugunu ifade eden petshop dükkân sahibi Gökhan Uçak, “Burada kedilerimizi misafir ediyoruz. Pansiyonda 4’ü cins olmak üzere 5 çesit kedi var. Bir sokak kedimizi de bugün sahiplendirdik. Burada ücretsiz sahiplendirme yapiyoruz. Kedilerimizin mamasini verip, banyolarini, tirnak kesimlerini ve temizliklerini yapiyoruz” dedi.

Insanlarin yolda bulduklari sokak kedilerini pansiyona getirdiklerini dile getiren Uçak, “Anneleri terk etmis yavru kedileri burada sahiplendiriyoruz. Insanlar her cins kediyi pansiyona getiriyor, biz de pansiyonumuzda o kedileri misafir ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Birkaç günlügüne sehir disina çikacagini ve kedisini bu pansiyona birakacagini dile getiren Mücahit Çoban isimli vatandas ise “Ben 5-6 yildan fazladir kedi besliyorum. 3-4 günlügüne sehir disina çikacagim. Mia isimli kedimi pansiyona birakmak için geldim. Buranin görevlisi ve yetkilisiyle de konustum. Güzel bir hizmet veriyorlar. Her seyi dört dörtlük yapiyorlar. Ondan dolayi gözüm arkada kalmayacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA