Binlerce Parça Kullanip Saheser Gemiler Üretiyor

Tarihte var olmus her türlü geminin birebir belli ölçeklerde küçültülmüs modelini yapan Ahmet Cengiz Dumlupinar, çocukluk hayali olarak basladigi gemi modelciligi hobisini yeni meslegi haline getirip profesyonelce çalismalara imza atiyor.

Binlerce Parça Kullanip Saheser Gemiler Üretiyor
Edirne’nin Sükrüpasa Mahallesi’nde kurdugu atölyesinde çocukluk hayallerindeki gemileri aylarca süren çalismalar sonucunda sanata dönüstüren 71 yasindaki Ahmet Cengiz Dumlupinar’in tasarladigi gemi modellerini görenler hayran kaliyor. Nusret Mayin Gemisi, Barbaros Hayreddin Zirhlisi, Ertugrul Firkateyni, Bandirma Vapuru, Hamidiye Kruvazörü, Akdeniz Yolcu Vapuru ve Anadolu Hisari Vapuru gibi onlarca gemi modelini uzun ugraslar sonucu tasarlayan Dumlupinar, birbirinden farkli modellerde gemiler üretmeye devam ediyor. Türkiye’nin çesitli müzelerinde eserleri olan Dumlupinar, gemi modelciligi isinin kendisini dünyaya ve yasama bagladigina vurgu yapti.

Hobi olarak basladigi gemi modelciligini simdi profesyonelce yaptigi bir meslek haline getirdigini söyleyen Ahmet Cengiz Dumlupinar, bir geminin binlerce parçadan olustugunu ve kendi elleriyle yaptigini ifade etti.

Günde 8 saat çalisarak Barbaros Hayreddin Zirhlisi’ni 1 yilda tamamladigini anlatan Dumlupinar, günde 8 saat çalisildiginda basit modellerin 5-6 ayda tamamlandigini belirtti.

Eserlerini gören kisilerin gözlerindeki begeniyi görünce ve güzel sözler duyunca bu isin bedeli olarak aldigi en önemli seyin bu oldugunu belirten Dumlupinar, sagligi el verdigince gemi modelciligi yapmaya devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA