Ballikayalar Tirmanis Senligi Basliyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen "Ballikayalar Tirmanis Senligi", 15-17 Ekim tarihlerinde Ballikayalar Tabiat Parkinda gerçeklesecek.

Ballikayalar Tirmanis Senligi Basliyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin çalismalari ile dogal güzelligi korunan Ballikayalar Tabiat Parki, dagcilik, kamp, trekking, kaya tirmanislari ve kanyon sporlari için önemli bir bölgede yer aliyor. Adini, vadi içindeki magara ve kayaliklari kovan olarak kullanan arilarin yaptigi baldan alan Ballikayalar Parki, 200 milyon yillik geçmise sahip. Vadi, derinligi 80 metreyi bulan, genisligi ise 40 ve 80 metre arasinda degisen, yaklasik 2 kilometre uzunluga sahip karstik bir yapi özelligi de tasiyor.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi Gençlik Hizmetleri Sube Müdürlügü Izcilik ve Doga Sporlari biriminin organize edecegi "Ballikayalar Tirmanis Senligi" 15-17 Ekim 2021 tarihlerinde Ballikayalar Tabiat Parkinda gerçeklesecek. Ballikayalar Tirmanis Senligi; konser, söylesi, eglenceli atölyeler ve ödüllü yarismayi kapsayan bir konsepte kaya tirmanisini profesyonel olarak yapan tirmanicilari, amatörleri ve dogaseverleri bulusturacak.

Ödül verilecek

Geleneksel hale gelmesi hedeflenen senlikte, Kocaeli’deki tüm dagcilik kulüplerinin yani sira Türkiye’nin farkli illerinden katilim saglayacak 250 üzerinde sporcu da misafir edilecek. Tirmanis için katilim saglayacak sporcular senlik süresince Ballikayalar Tabiat Parkinda kamp kuracak. Bu yil parkurun orta derece zorluga sahip olmasi nedeniyle katilim 16 yas ve üstüne açik olacak. Ballikayalar’da yapilacak yarismalarda dereceye giren sporculara ödül verilecek.
Kaynak: İHA