Aksaray Üniversitesi '1. Igde Hasat Senligi' Basladi

Aksaray Üniversitesince (ASÜ) düzenlenen 3 gün sürecek "1. Igde Hasat Senligi"nde ögrenciler için igde toplama ve yeme, halat çekme, uçurtma, bisiklet binme gibi eglenceli yarismalar düzenlendi.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer ve ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin senlik alanindaki ögrenci topluluklari stantlarini gezdi, ögrencilerle sohbet etti.

Baskan Dinçer ise yeni egitim ve ögretim yilinda tüm ögrencilere basarilar diledi.

Üniversitelerin sehirlerle birlikte entegre olarak hareket etmesi gerektiginin altini çizen Dinçer, "Aksaray Belediyesi olarak Aksaray'i ögrenci sehri olarak görüyoruz. Belediye hizmetlerini de ögrenci odakli yapiyoruz. Ögrencilerimizin istek ve beklentileri noktasinda hareket ediyoruz, çalismalarimizi öyle gelistiriyoruz. Toplu ulasimda yapilan degisiklikler, bilim merkezinin açilmasi, bisiklet yollarinin yapilmasi, kitap konaklarinin insa edilmesi. Bunlarin her biri sizler için yapilan çalismalarimiz. Sizlerle birlikte ülkemizi gelecek kusaklara daha iyi bir sekilde nasil getiririz bunun gayreti içerisinde olacagiz." diye konustu.

Rektör Prof. Dr. Sahin, uzun bir aradan sonra kampüs alaninda ögrencilerle birlikte olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Geçen hafta itibariyle örgün olarak egitim hayatina yeniden basladiklarini ifade eden Sahin, söyle konustu:

"Ögrenci topluluklarinin kendilerini tanitmalari ve açik havada bir araya gelerek kaynasmalari için bir senlik düzenledik. Ögrenci topluluklarimiz 3 gün burada olacak. Bu gibi senliklerle ögrencilerimizi hareketlendirmek istedik. Çok güzel yarismalar organize ettik. Cuma günü insallah senligimiz bitecek. Ögrencilerin ayaklarini sürümesini degil, yürümesini de degil kosmalarini bekliyoruz. Bu pandemi dönemindeki eksikligimizi kosarak tamamlayalim."

Kaynak: AA