Akkök Holding'ten Egitime Destek

Akkök Holding, Yalova’daki sosyal sorumluluk projeleriyle kentte yasayan genç nesillerin gelecegine yatirim yaparken, sehrin kültürel hayatina katkida bulunmaya devam ediyor.

Akkök Holding'ten Egitime Destek


Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluslarindan Akkök Holding, istirakleri Aksa Akrilik, Akkim Kimya ve DowAksa’nin üretim tesislerinin bulundugu Yalova’da deger üreten kurumsal soysal sorumluluk projeleriyle ön plana çikiyor. Kentteki fabrikalarda devam eden üretim sayesindeki ihracat ve istihdam desteginin yani sira egitim, kültür-sanat ve spor basta olmak üzere farkli alanlardaki çalismalarla sehre sosyo-kültürel katki saglaniyor. Holding’in 4,7 milyon dolar bagisiyla yapimi saglanan Yalova Üniversitesi Raif Dinçkök Rektörlük Binasi’nda önceki gün plaket töreni düzenlendi.

Törene, Adalet ve Kalkinma Partisi Genel Baskanvekili ve Istanbul Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus ve Akkök Holding Yönetim Kurulu Baskani Raif Ali Dinçkök ile Icra Kurulu Baskani Ahmet Dördüncü katildi.

Kurtulmus, egitime katkilari nedeniyle Dinçkök ve Dördüncü’ye plaket takdim ederek, Raif Dinçkök Rektörlük Binasi’nin yapimina sunduklari destek için holdinge tesekkür etti.

Akkök Holding’in egitime verdigi destekler söyle açiklandi:

Egitim gönüllüleri 14 bin 125 ögrenciye ulasti

Holdingin ortaya koydugu projelerle, ilkokul ögrencilerinden meslek liseleri ve üniversitede okuyan gençlere kadar Yalova’nin gelecek kusaklarinin her kademede nitelikli egitim almalari hedefleniyor. Holding destegiyle Yalova’da da 2009-2014 yillari arasinda, Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi’nin Türkiye genelinde yürütülen Atesböcegi Gezici Ögrenim Birimi Projesi kapsaminda kentteki 18 ilkokulda egitim gören toplam 14 bin 125 ögrencinin gelecege donanimli hazirlanmalarinda katma deger saglandi.

Yalovali çocuklar Okay Temiz ile konser verdi

Holding istiraki Aksa Akrilik, müzisyen Okay Temiz ile hayata geçirilen ’Okay Temiz Ritim Atölyesi’ projesiyle Yalovali çocuklarin ritim dersleri almalarini sagladi. 11-13 yas arasindaki çocuklar darbuka, marakas, def, ritim çubugu, agogo bell ve erbane gibi müzik aletlerini kullanmayi ögrenerek konser verdiler. Yalova Il Milli Egitim Müdürlügü’nün de destekledigi proje kapsaminda egitimde kullanilan enstrümanlar, Yalova Rahmi Tokay Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’na hediye edildi.

Çiftlikköy’e iki lise kazandirildi

Aksa Akrilik’in destegiyle, 1992’de Yalova’nin Çiftlikköy ilçesine bagli Tasköprü beldesinde Aksa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yapildi. Ayrica, Aksa Akrilik tarafindan Çiftlikköy’de yeni bir teknik lisenin daha yapimi üstlenildi. 5 bin 270 metrekare alan üzerine insa edilecek, 24 derslik, 2 laboratuvar, 1 kütüphane ve 942 metrekarelik kapali spor salonuna ev sahipligi yapacak lise, insaatin tamamlanmasinin ardindan anahtar teslimi yapilarak Millî Egitim Bakanligi’na devredilecek.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde çocuklar için etkinlikler

Holding, Yalova’daki sosyal ve kültürel yasami zenginlestirmek adina 2011’de Raif Dinçkök Kültür Merkezi’ni kente kazandirmisti. 10 bin metrekare büyüklügündeki arazi üzerinde yapilan merkezde, farkli kültür-sanat temsillerine olanak saglayan çok amaçli salonlar, örgün egitim atölyeleri, fuaye, sergi ve kafeterya alanlari, seyir ve teras gibi çesitli bölümler yer aliyor.

Öte yandan, kentteki spor faaliyetlerine de destek veren holding, 2012’den bu yana Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nün ana sponsorlugunu üstleniyor.
Kaynak: İHA