Idlib'te 22 Su Kuyusu Açildi

Suriye’nin Idlib kenti kirsalindaki çesitli bölgelerde 22 adet su kuyusu açildi.

Idlib'te 22 Su Kuyusu Açildi
Suriye’nin Idlib kenti kirsalindaki Meshed Ruhin, Kefer Lusin, Atme ve Babiska gibi 15 farkli yerlesimde açilan ve isletimi sürdürülen 22 adet su kuyusundan her gün 75 bin sivil ücretsiz olarak istifade ediyor. IHH Suriye Çalismalari Reyhanli Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroglu, Suriye’deki en temel ihtiyaç kalemlerinden birinin de temiz içme suyu oldugunu söyledi.

Bölgede çok sayida siginmaci kampinin bulundugunu hatirlatan Tahiroglu, "Kamplarda yasayan insanlar temiz içme suyuna ulasmakta güçlük çekiyor. Bu nedenle açmis oldugumuz su kuyulariyla insanlara ücretsiz bir sekilde bu imkani sunuyoruz. Açtigimiz kuyular genel olarak kamplarin içerisinde bulunuyor. Lakin kamplara uzak mesafede yasayan insanlara da tankerlerle su ulastiriyoruz" dedi.

Su kuyularinin açilis ve isletim asamalarinda düzenli olarak kontrolün sürdürüldügünü belirten Tahiroglu, "Yil itibariyle Su Kuyusu Dernegi ile de müsterek çalismalara basladik. Sadece Idlib ve çevresindeki su kuyularimizdan 75 bin kisi faydalaniyor" diye konustu.

Kaynak: İHA