Bayburt Üniversitesinde Agaç Dikimi Etkinligi

Bayburt Üniversitesi ve TEMA Vakfi Bayburt Il Temsilciligi isbirliginde meyve fidani dikimi etkinligi gerçeklestirildi.

Bayburt Üniversitesinde Agaç Dikimi Etkinligi
Bayburt Üniversitesinde, sosyal farkindalik olusturmak ve külliye alanlarinda yesil alanlari zenginlestirmek amaciyla yaklasik 200 adet meyve fidani toprakla bulusturuldu. Etkinlige, personel ve ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Bâbertî Külliyesinde gerçeklestirilen agaçlandirma etkinligine Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in yani sira Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan, Prof. Dr. Ali Savas Bülbül ve Prof. Dr. Metin Uçurum, akademik ve idari personeller ile ögrenciler katildi.

Üniversitenin çevre bilinci olusturmak için yesillendirmeye verdigi öneme dikkat çeken Rektör Türkmen; “TEMA Vakfi Bayburt Il Temsilciligi isbirliginde Üniversitemizde gerçeklestirdigimiz bu kampanyaya katilim saglayan ve destek veren herkese tesekkür ediyorum. Meyve fidani dikmek üzere bir araya geldigimiz etkinligimizle; özellikle çocuklarimiza, gençlerimize çevre ve doga bilincini asilamayi hedefliyoruz. Agaç sevgisini gelistirmek çevre farkindaligi olusturmak için bu tür faaliyetlerin çok önemli oldugunu biliyoruz. Gelecegimizin umudu gençlerimizin bundan sonra da yasadiklari yerleri agaçlandirarak doganin en yakin dostu kalacaklarina da eminim.” diye konustu.

Kaynak: İHA