Prag Metrosuna Sprey Boyali Saldiri

Çekya’da yaklasik 10 kisilik bir grup metronun vagonlarini sprey boyalarla boyarken, yolcular ile grup arasinda kavga çikti.

Prag Metrosuna Sprey Boyali Saldiri
Çekya’nin baskenti Prag’da metronun B hattinda bulunan Rajska Zahrada Istasyonu’na gelen yaklasik 10 kisilik bir grup önce perondaki metronun hareket etmesini engelledi ardindan da sprey boyalarla vagonlari boyadi. Grup, vagonlari boya ile düz bir sekilde boyadiktan sonra farkli bir renkteki boya ile de ne oldugu bilinmeyen farkli sekiller çizmeye basladi.

Olaylar sirasinda durakta bekleyen bazi insanlar olayi kameraya kayit ederken, vagonlarda bekleyen yolculardan bazilari ise olaya tepki göstermek için disari çikti. Yolcular ve saldirganlar arasinda çikan sözlü tartisma daha büyük bir tartismaya dönüstü. Iki taraf da birbirlerine tekmelerle saldirdi.

Olayla ilgili açiklama yapan Prag Polis Sözcüsü Violeta Siristova, “Durumu haber alir almaz hemen devriyelerimizi olay yerine yönlendirdik fakat ekiplerimiz ulastiginda saldirganlar olay yerinde degildi. Arastirmalarimiz devam ediyor. Olay sirasinda kayit yapan kisilerin polis merkezlerine gelip kayitlari bizlerle paylasmalarini istiyoruz” dedi.

Olayin ardindan sosyal medyada kullanicilar bu saldiriyo seçim sonuçlari ile bagdastirmaya çalissa da olayin neden gerçeklestirildigi henüz bilinmiyor.
Kaynak: İHA