Ordu'da 'Anne Baba Okulu' Programi Gerçeklestirildi

SODIMER Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan: 'Çocuklarin yasadiklari duygularin ve ihtiyaçlarinin anlasilmasi ve aileleri tarafindan desteklenmesi için anne babalarin kendilerini gelistirmeye, yenilikleri takip etmeye ve uzmanlardan destek almaya her zaman ihtiyaçlari olacaktir'

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Egitim Arastirma Merkezi (SODIMER) Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan, çocuklarin yasadiklari duygularin ve ihtiyaçlarinin anlasilmasi ve aileleri tarafindan desteklenmesi için anne babalarin kendilerini gelistirmeye, yenilikleri takip etmeye ve uzmanlardan destek almaya her zaman ihtiyaçlari olacagini söyledi.

SODIMER tarafindan baslatilan ve Içisleri Bakanligi, Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi tarafindan desteklenen "Anne Baba Okulu" programi Bahçesehir Koleji Konferans Salonu'nda yapildi.

Programda konusan Vali Tuncay Sonel, anne babanin toplumun en önemli yapi tasi olduguna isaret ederek, "Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Toplum güçlü oldugu takdirde o toplumu olusturan insanlar da mutlu olur. Biz ülkemizi kolay kazanmadik ve çocuklarimiza daha güzel bir ülke birakmak için hep birlikte çalisiyoruz." dedi.

Anne ve babalara seslenen Vali Sonel, "Sizden sunu istirham ediyorum; çocuklariniz hangi isi yaparsa yapsin en iyisini yapmaya, mutlu olacaklari isi yapmaya çalissinlar, ondan heyecan duysunlar. Sevdikleri isi yaptiklarinda basari da kaçinilmaz olacaktir." ifadesini kullandi.

SODIMER Baskani Eraslan ise günümüz dünyasinin büyük bir hizla degistigi ve dönüstügünü, bu dünya içerisinde çocuklarin birçok tehlike ve yeni durumlarla karsi karsiya kaldigini belirterek, çocuklarin yasadiklari duygularin ve ihtiyaçlarinin anlasilmasi ve aileleri tarafindan desteklenmesi için anne babalarin kendilerini gelistirmeye, yenilikleri takip etmeye ve uzmanlardan destek almaya her zaman ihtiyaçlari olacagini söyledi.

Ülkede son dönemlerde salginin da etkisiyle aile yapisinda bazi degisiklikler oldugunu, bunun evlenme ve bosanma sayilarina yansidigini gördüklerini savunan Eraslan, "Türkiye'de her 3 çiftten biri bosanmakta ve bu süreçten de en çok çocuklar etkilenmekte. Evlenme yasi kadinlarda 26, erkeklerde ise 28'dir. Bosanma ilk 5 yilda ortaya çikmaktadir. Böylesi rakamlari da gözeterek ailenin çok degerli ve önemli oldugunu ve buna göre neler yapilmasi gerektigini bugün hep beraber ortaya koyacagiz." diye konustu.

Eraslan, ailenin sosyal kültürel ortamdaki degerinin, egitimcileri bu programa ittigini kaydederek, "Bizler SODIMER ailesi olarak ücretsiz Türkiye'nin her tarafina giden bir merkeziz. Geçen hafta Silopi'deydik, Nusaybin'deydik, Sirnak'taydik. Haftaya Bitlis'e gidecegiz. Derdimiz maarif, derdimiz Türk toplumu. Bu amaçla yola çikan SODIMER Anne-Baba Okulu, tüm ülkemizde bu egitimleri sürdürmek için tüm paydaslarimizin da destegiyle bu program sayesinde onbinlerce ebeveyne ulasmayi hedeflemektedir." dedi.

Programa video konferans yöntemiyle programa baglanan Bahçesehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Enver Yücel, okullari ögrencilere sadece akademik bilgi transfer edilen yerler olmaktan çikarmak gerektigini belirterek, ögrencinin basarisinda anne baba desteginin önemine vurgu yapti.

Program sonunda Vali Tuncay Sonel, katilimcilara katkilarindan dolayi çiçek takdim etti.

Kaynak: AA