Gençler MEBET Testinde Ter Döktü

Ankara Sanayi Odasi (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) geleneksel olarak düzenlenen MEBET testinin 6’ncisi ASOSEM’de gerçeklestirildi.

Gençler MEBET Testinde Ter Döktü
Mesleki ve teknik egitim veren okullar ile özel sektör arasindaki is birligi ve iliskilerin güçlendirilmesi, mesleki ve teknik egitimin kalitesinin arttirilmasi ve testin taninabilirliginin artirilmasi amaciyla ASO 1. OSB’de geleneksel olarak düzenlenen Mesleki Egitim Beceri Testinin (MEBET) 6’ncisi Ankara Sanayi Odasi (ASO) Sürekli Egitim Merkezi’nde (ASOSEM) gerçeklestirildi.

ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek’in ev sahipliginde gerçeklesen programa Bölge Sincan Kaymakami Abdullah Küçük, ASOSEM Müdürü Ruhi Kiliç, Erkunt Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Gürler Soylu, sanayiciler, is adamlari, bürokratlar ve çocuklari katildi.

Erkunt Egitim Merkezi ve ASO 1.OSB tarafindan uygulanan MEBET testi ile ögrencilerin dogru mesleklere yönlendirilmesinde büyük basari sagliyor. MEBET testlerinin ilk versiyonunun uygulanmaya baslandigi 2007’den bu yana testler sonucunda ASO teknik okullarina yönlendirilen ögrenciler egitim gördükleri mesleki alanda çalisma yasamini sürdürüyor.

“7 egitim merkezi kurduk”

ASO 1.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, konuklara ASO 1.OSB’nin egitim kurumlari olan ASO Teknik Koleji, Erkunt Mesleki Egitim Merkezi, Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Ankara Üniversitesi ASO 1.OSB Meslek Yüksekokulu, ASO 1.OSB Anaokulu, ASOSEM ve Model Fabrika’nin uygulamalari ve faaliyetleri hakkinda detayli bilgiler verdi. ASO 1. OSB’de yakin bir zamanda açilan Ankara Üniversitesi ASO 1.OSB Meslek Yüksekokulu ile birlikte 7 egitim merkezi kurduklarini belirten Serdar Tütek, çok önem verdikleri mesleki egitim alaninda böyle bir toplantiya ev sahipligi yapmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Tütek, konusmasinda mesleki egitim-is dünyasi birlikteliginin önemine dikkat çekerek, ülkenin ekonomik çerçevedeki uluslararasi rekabet gücünü artirabilmenin en önemli yolunun iyi yetismis nitelikli insan gücü ihtiyacinin karsilanmasindan geçtigini ifade etti.

Erkunt Mesleki Egitim Merkezi tarafindan SIMEP ögrencilerine uygulanan Mesleki Beceri Testi hakkinda bilgiler veren Tütek söyle konustu:

“Bugün burada çocuklarimiza uyguladigimiz MEBET testi ile çocuklarimizin algilama kapasitesi, el, kol ve zekâ koordinasyonu, aritmetik akil yürütme yetenekleri, üç boyutlu uzaysal algi yetenekleri, sözel yetenekleri, simetri yeteneklerini belirleyecegiz. Test sonuçlari bizlere çocuklarimizin ilgileri hangi yönde, becerileri hangi dala uygun, motorik becerileri, yetenekleri neye yatkin gibi sorulara cevap bularak bilimsel veriler ile çocuklarimizi dogru yöne yönlendirmis olacagiz. Bu kapsamda okullarimizda görevli tüm ögretmenlerimiz, sadece bölgemizde veya Ankara da degil, ayni zamanda Türkiye’nin baska sehirlerde olan diger okullara da ziyaretler gerçeklestirerek, SIMEP projesinin basari hikayesini anlatarak egitimler veriyor. Önümüzdeki süreçte yeni is birlikleri gelistirmek ve güzel projelere imza atmak için çalismalarimiz devam ediyor.”

Yapilan sunumlari ilgiyle izleyen konuklar, ASO 1.OSB’de uygulanan egitim faaliyetlerine her türlü katkiyi vermeye hazir olduklarini dile getirdiler. Program, davetli misafirlerin lise çaginda olan çocuklarina Mesleki Egitim Beceri Testinin yapilmasi ve ASOSEM’in egitim ve uygulama atölyelerinin detayli bir sekilde gezilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA