SP Lideri Karamollaoglu'ndan 'Ittifak' Açiklamasi

Saadet Partisi (SP) Genel Baskani Temel Karamollaoglu, ittifak konusunda, “Biz de su anda lehte aleyhte bir sey söylemiyoruz. Herkesle görüsecegiz, görüsüyoruz. Mesele ülkemizin gidisatini düzeltmek ama bizim bazi prensiplerimiz var” dedi.

SP Lideri Karamollaoglu'ndan 'Ittifak' Açiklamasi
Partisinin genel kurul toplantisina katilmak üzere Tokat’a gelen Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, basin mensuplari ile bir araya geldi. Ülke gündemi ile ilgili sorulari cevaplayan Karamollaoglu, ittifak sorularina cevap verdi. "Yüksek Istisare Kurulu Baskani Oguzhan Asiltürk’ün hayatini kaybetmesi sonrasinda parti olarak Cumhur Eittifaki ile görüsmelere devam edecek misiniz?" sorusu üzerine Karamollaoglu, “Biz ittifaklarin seçim sathi mailine girilmeden ciddi manada konusulmasinin bir faydasinin olmadigi kanaatindeyim. Görüsmeler yapilir, temaslar kurulur. Ben bütün parti genel baskanlarini ziyaret ediyorum, edecegim bundan sonra da. Daha ziyaret etmediklerim var. Ülkenin gidisati hakkinda, onlarin düsünceleri hakkinda, bizim düsüncelerimiz hakkinda. Onlari ben bilgilendiriyorum, onlarin da verecekleri bilgilerden istifade ediyorum. Onun için prensip itibariyla seçim ittifaklarinin ancak seçim sathi mailine girildikten sonra ele alinmasi gerektigine inaniyorum. Ama burada bir zorlama var son zamanlarda Türkiye’de. Çünkü Cumhur Ittifaki az çok yapisi belli. Bundan sonra da ayni istikamette gelisecek gibi gözüküyor. Iktidarda AK Parti büyük parti, onun yaninda Milliyetçi Hareket Partisi de var. Büyük Birlik Partisi de, AK Parti’nin saflarinda yer aldi. Orada bir sey yok ama onun disinda ille de bir ittifak, ille de bir aday belirleme konusu zorlaniyor. Yani bir seçim bitti, gelecek seçimin adayi da simdiden belirleyelim daha saglam olsun. Öyle bir is yok. Seçimler böyle yapilmaz. Böyle de hazirlanilmaz seçimlere. Onun için ben bu zorlamalarin da faydasinin olmadigi kanaatindeyim. Biz her kesimle görüsüyoruz. Bu görüsmelerimiz bundan sonra da devam edecek. Zamani geldiginde de biz hem elbette siyaseten kendi politikalarimiza daha uygun olan hem de ülkemizin gelecegi için en uygun gördügümüz bir yerde bulunacagiz. Oguzhan Bey’in rahmetlinin tutumuna gelince evet Oguzhan Bey’le Sayin Cumhurbaskani görüstü. Evde ziyaret etti. Bilahare Oguzhan Bey bazi açiklamalarda bulundu Kibris’a giderken. Sayin Asiltürk’ü davet etti, beni de davet etti aslinda. Ben o sirada gitme imkanimin olmadigini söylemistim. Baska yerlerde de bu davetler gerçeklesti. Elbette Oguzhan Bey, ’Cumhurbaskani gelmis. Biz kesinlikle böyle bir seyin içinde bulunamayiz’ gibi bir tavir sergilemedi. Simdi Oguzhan Bey’in bazi cümlelerini ister istemez medya tabii enteresan buldugu cümleleri aliyor, sanki Oguzhan Bey hep böyle düsünüyormus gibi tatbik etmeye kalkiyor. Ama Oguzhan Bey’in fikirlerini geçmisten bugüne kadar alirsaniz ne kadar degisikliklere temas ettigini de görürsünüz. Kendisi yani, ’Biz seçime gidecegiz. Bu seçime giderken bizim yönümüzden Mecliste temsil edilmemiz de gerekiyor. En uygun sartlar nerede olusursa orada olacagiz. Yoksa bizim kimseye bir taahhüdümüz yok’ dedi.

Ama burada medya biraz daha farkli bir sekilde bunu degerlendirdi. Biz de su anda lehte aleyhte bir sey söylemiyoruz. Herkesle görüsecegiz, görüsüyoruz. Mesele ülkemizin gidisatini düzeltmek ama bizim bazi prensiplerimiz var. Biz hep prensipler ve ilkeler bazinda bu ittifaklari gündeme getirdik” dedi.

Karamollaoglu, basin toplantisinin ardindan bir otelde düzenlenen partisinin il kongresine katildi.

Kaynak: İHA