Gülnar'daki Yurt Hizmete Girdi

İçel Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesince, Gülnar ilçesinde yaptirilan 68’i kiz, 40’i erkek 108 ögrenci kapasiteli yurt ve konukevi hizmete girdi.

Gülnar'daki Yurt Hizmete Girdi
Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, İçel’in merkezine yaklasik 150 kilometre uzaklikta bulunan Gülnar ilçesindeki İçel Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu yerleskesine yurt ve konukevi açilarak, hem Gülnar’in kirsalinda yasayan üniversiteye hazirlik ögrencileri hem de sehir disindan üniversite ögrenimi için ilçeye gelen gençler büyük bir yükten kurtarildi. Içerisinde buzdolabi, mini mutfak, yatak, giysi ve ayakkabi dolabi, televizyon, banyo, tuvalet, yemek ve çalisma masasi ile kitaplik bulunan 4’er ve 8’er kisilik odalardan olusan yurtlara gençler kisa süre içerisinde yerlesti.

İçel Büyüksehir Belediyesi Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Cem Karakus, kiz ögrenciler için açtiklari yurtta 68, erkek ögrenciler için açtiklari misafirhanede ise 40 ögrenciyi agirlayabildiklerini belirterek, “Gülnar Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu ögrencileri ve kirsal bölgede yasayarak merkezde kalma sorunu yasayan üniversiteye hazirlik ögrencilerimize hizmet veriyoruz" dedi.

Ögrenciler yurttan memnun

Gülnar’in merkezine yaklasik 30 kilometre uzaklikta yer alan Köseçobanli Mahallesi’nde yasayan ve Almanca ögretmenligi hedefi için bu yil üniversite sinavina hazirlanan Emine Dag, “Açildigi gün geldim buraya. Kisin yollar kaygan oluyor. Köseçobanli ne kadar ana yolda olsa da gelis gidis zor olacak, soguk olacakti. O yüzden burada kalmayi tercih ettim. Farkli insanlari tanidigim için, yeni arkadaslarim olacagi için mutluyum. Daha önce de yurtlarda kaldim. Lisede yurtta kaldim. Burasi çok güzel. Odamizin içinde buzdolabimiz, lavabomuz, banyomuz var. Istedigimiz zaman kalkip yemek yiyebilecegimiz masamiz var. Buraya gelmek isteyenlere tavsiye ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA