Turizmde Hedef Pazari Çesitlendirmek

Bursa’nin turizme yönelik degerleri 11. Van Dogu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuari’nda tanitildi.

Turizmde Hedef Pazari Çesitlendirmek
Van Expo Center’da yapilan 11. Van Dogu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuari’na Türkiye, Iran, Irak, Azerbaycan ve diger komsu ülkelerden turizm sektörü paydaslari, kamu kurumu, sivil toplum kurulusu, sanayici ve is adamlarinin katildi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi ile Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birligi’nin sehrin sahip oldugu turizm degerlerini tanittigi fuarda, özellikle Azerbaycan, Iran ve Irak’tan katilan tur operatörleriyle ikili temaslarda bulunuldu. Bursa’ya davet edilen acente ve tur operatörleriyle Bursa’da yapilacak is baglantilarinin ardindan bu ülkelerden turist akisinin hizlanmasi hedefleniyor.

Fuarin açilis töreninin ardindan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Bursa standini ziyaret etti. Yavuz, 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti seçilen Bursa’yla ilgili çalismalarin basladigini, yil boyu gerçeklestirilecek ve organizasyonlara ev sahipligi yapacak olan Bursa’ya Kültür ve Turizm Bakanligi olarak destek vereceklerini belirtti.

Özkan, turizm destinasyonlari içinde önemli bir yere sahip olan Bursa’nin pazar çesitlendirmesinde de faal rol aldigini görmekten mutluluk duydugunu ifade etti.

Dijital tanitim öne çikti

Bursa Büyüksehir Belediyesi birimlerince gelistirilen GoBursa mobil uygulamasi ile www.bursa.com.tr web sitesinin öne çiktigi fuarda çok sayida ziyaretçi Bursa ile ilgili tur programlarini olusturmak için dijital karekodlar ile desteklenen fuar standinda GoBursa mobil uygulamasini cep telefonuna yükledi ve web sitesini de ziyaret etti.
Kaynak: İHA