Oruçreis'e 200 Milyon TL'lik Proje
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, TOKI ile isbirligi halinde yapilacak olan Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi’nde 572 konut ihalesinin yapildigini, yaklasik 200 milyon TL’ye mal olacak projeyi bölgede hayata geçirdiklerini söyledi.

Burada açiklamalarda bulunan ve Kayseri’ye güzellik üstüne, güzellik katacaklarini ifade eden Büyükkiliç, yasanilabilir sehirler insa etmenin yolu kentsel dönüsümlerden geçtigini dile getirdi. Oruçreis Mahallesi’nde kentsel dönüsüm çalismalarinin basladigini ifade eden Baskan Büyükkiliç, söyle konustu;
“TOKI ile isbirligi halinde yaptigimiz bu çalisma da 572 konut ihalesi yapildi. Vatandaslarimiza gerekli bilgilendirmeler yapildi. Projemiz hazir. Çok katli degil. 4 ya da 5 katli konutlardan olusan anlayis içerisinde. Bu bölgemizde yaklasik 200 milyon TL’ye mal olan bu projeyi hayata geçirmis oluyoruz. Daha öncede kentsel dönüsüm ile bu bölgede çalisma yapacagimizi ifade ettigimiz sözümüzü, insallah yerine getirmis olacagiz. Yaklasik iki senede bu çalisma tamamlanacak. Ayni zamanda ödemesiyle ilgili, ödeme gerektiren boyutlarda yaklasik on yilda ödeme söz konusu olacak. Vatandasimizi magdur etmeyecegiz. Onlarin yaninda olacagiz. Sehrimize de güzellik üstüne güzellik katacagiz.”
Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi’nde güvenli, sosyal ve ekonomik degerleri gelistirici, en önemlisi afet riskine önlem alinacak nitelikte bir kentsel dönüsüm uygulamasi saglanacak. Mevcut alandaki yapilarin tamami ruhsatsiz olurken, afet riski altinda bulunuyor olmasi, ayrica bölgede çok ciddi güvenlik problemleri ve imar uygulamalarinin yapilamamasi sonucu sosyal alanlarin olusturulamamasi, dönüsümün temel nedenlerini ve gerekliligini gösteriyor. Güvenli, sosyal ve ekonomik degerleri gelistirici, en önemlisi afet riskine önlem alinacak nitelikte bir kentsel dönüsüm uygulamasi saglanacak projede, riskli alan ilani saglanan alanda bulunan hak sahipleri ile 18 Ekim’de uzlasma görüsmelerine baslanacak.
