Kadina Siddete 'Havadan' Farkindalik

Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Büro Amirligi tarafindan, Kadin Acil Destek Uygulamasi’na (KADES) dikkat çekmek için parasütlerle pankart açildi.

Kadina Siddete 'Havadan' Farkindalik
2018 yilindan beri kullanilan uygulama 2021 yilina kadar Kayseri’de 26 bin, Türkiye genelinde ise 2 milyon 619 bin 158 kadin tarafindan telefonlarina indirildi. Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Büro Amirligi, kullanilmaya baslandigi günden beri Kayseri’de 500 adli olaya müdahale ederken, 10 bin adetin üzerinde bilgilendirme brosürü ve 5 bin adet maske dagitti.

Son olarak KADES programina olan farkindaligi arttirmak için Ali Dagi Parasüt Alani’ndan 3 parasütçü ile üzerlerinde “Tek tusla siddetin karsisinda, kadinlarin yaninda KADES” yazili pankartlar açildi.

Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Büro Amirligi Komiseri Canan Çopur yapilan etkinlikle ilgili yaptigi açiklamasinda, “Bugün Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Aile Içi ve Kadina Karsi Siddetle Mücadele Büro Amirligi olarak Kadin Acil Destek Uygulamasi’ni tanitmak ve farkindalik olusturmak amaciyla hazirlanmis pankartimizi 3 parasütçü araciligiyla, Ali Dagi’ndan parasüt indirme alanina kadar dalgalandirdik. KADES uygulamasi sayesinde kadina yönelik siddete daha erken müdahale etmeyi hedefliyoruz. Uygulamayi ne kadar çok kadinimiz indirirse o kadar yararli olacaktir” dedi.

Kaynak: İHA