Altieylül Kitap Fuari Açildi

Balikesir Altieylül Belediyesi tarafindan düzenlenen 1. Kitap Fuari kapilarini düzenlenen törenle açti. Atatürk Açik Otoparki’nda seçkin yayinevlerinin yer aldigi Kitap Fuari sabahin erken saatlerinden itibaren ögrencilerin ve vatandaslarin akinina ugradi.

Altieylül Kitap Fuari Açildi
10 Ekim tarihine kadar devam edecek Kitap Fuarinda her gün kitap yazarlari okurlariyla bulusup imza günleri ve söylesiler gerçeklestirilecek. Kitap Fuarinin açilinda konusan Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, kitap okumanin önemine deginerek, gençlere kitaplari seçerek okumalarini tavsiye etti.

“Ilim ve irfan nerede olursa olsun bulunmali”

Kitap Fuarinin açilis konusmasini yapan Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, bilgiyi ögrenmenin kitap okumaktan geçtigini söyledi.

Avci, “Ilmin irfanin nerede olursa olsun gidip alma sorumlulugunda oldugunu bilen bir medeniyetin çocuklari olarak bilen ve bilmeyenin bir olmadigini, kadin erkek herkese ilmi, bilgiyi ögrenmenin bir mükellefiyet oldugunun bilincinde olarak, ilmi, irfani, idraki, insaniyeti, merhameti daima inceleyen bir hareket tarzini benimsedik” diye konustu.



“Bizler ilk emri Oku olan bir medeniyetin tabileriyiz”

Kitaplarin insan hayatinda olmazsa olmazlari arasinda yer aldigini kaydeden Hasan Avci, “Güçlülerin zayiflari ezdigi, öldürdügü, zenginliklerini sömürerek olusturdugu, kan deryasi üzerine yükselen, katliamlar, soykirimlar üzerinde yükselen bugünün, uygarlik olarak algilanan teknolojik ilerlemenin acimasiz rekabetine ancak güçlü olursak karsi durabilir, rekabet edebilir ve insanliga merhamet ve insani duygularla bezenmis bir dünya sunabiliriz. Iste bu güç bilgidir. Bilgi güçtür Bu gücün kaynagi da kitaptir. Kitap olmazsa olmazimizdir. Bizler besikten mezara hayatini bir kitaba göre yasayan bir medeniyetin çocuklariyiz. Bizler ilk emri “OKU” olan bir medeniyetin tabileriyiz. Bizler okumayi, bos vakitleri degerlendirmeyi bir araci olarak degil, günlük hayatimizdaki yemek gibi, uyku gibi, su gibi temel ihtiyaçlardan sayip, kendisine özel zaman ayrilmasi gereken bir faaliyet olarak görüyoruz. Bunu basardigimiz gün daha güzel bir faaliyet olarak görüyoruz. Bunu basardigimiz gün daha güzel bir dünya mümkün nidasini daha yüksek bir sesle haykirabilecegiz” dedi.



“Kitaplarinizi seçerek okuyun”

Gençlere ve ögrencilere kitap okumalarini tavsiye eden Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, “Degerli genç kardeslerim; daima okumanizi, seçerek okumanizi tavsiye ediyoruz. Her seyi okumak elbette güzel. Ancak ömür kisa, kitaplar sonsuz. Bu yüzden seçerek okuyalim. Bir toplumu ihya eden kitaptir. En iyisini seçip çikarmak sizin maharetinize kalmis. Bu basirette sizde var. Kitap fuarimiza gösterilen bu yogun ilgiden dolayi, degerli halkimiza, yayinevlerimize, yazarlarimiza katki sunan, katilan tüm çalisma arkadaslarima en samimi duygularimla tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Yücel Yilmaz: “Hayatinda kokoreç yememis insanin cani kokoreç çekmez”

Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ise açilista yaptigi konusmada kitap okumanin insanin hayatini degistirebilecegini söyleyerek, “Sosyal, kültürel, katilimci belediyecilik, çevre dostu belediyecilik dedigimiz hassasiyetler var. Bunlarin hepsi aslinda içtenlik ve anlayabilmeyle alakali bir seydir. Katilimci dediginiz zaman adamin demokratik olmasi lazim, milleti dinlemesi lazim. Dinlemek okumaktan geçer. Her seyin baslangici bilmekten geçer. Hayatinda kokoreç yememis insanin cani kokoreç çekmez. Hayatinda kitap okumanin ve bilgi almanin lezzetini almamis bir insanin o zevki yasamaya arzusu olmaz. Buna bahaneler gerekir. Tüm belediyecilik hizmetlerinin köküne indiginizde yine okumak, anlamak, kavrayabilmek ve birbiriyle uzlasi içinde yasayabilmeye geliyor. Her kitap ayni bir hazine, ayri bir deger. Ama bunun da maddi bir boyutu var. Onda da damping yapsinlar biz de rica edelim. Insanlar bu kitap fuarindan arkadaslarina, yakinlarina kitap alarak ayrilsinlar. Kitap hediyesi kadar güzel bir hediye yok. Senede her arkadasinin bir defa dogum günü var. Bir kitap benim hayatimi degistirdi diyen çok insan var. Ben de ‘Yanan Gün’ diye bir kitap okumustum. Dogum gününde hediye edilen kitapta uluslararasi arenada ticaretin nasil yapildigiyla ilgili bir bakis açisi vardi. Ben bir gün bun yapacagim dedim. Allah da 35 yasimda onu yapmayi nasip etti. Kitaplar insanlarin hayatlarini degistiriyor, güzel örnekler veriyor. Kitap okumak iyidir, bileni dinlemek iyidir, edebi terbiye iyidir” diye konustu.



“Ilk konuk Simsirgil”

Yapilan konusmalarin ardindan Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci ile il protokolü Askida Kitap Uygulamasi için hazirlanan kitap kumbarasina kitap atti. Açilis töreni yayinevlerinin hazirladigi stantlarin gezilmesiyle son buldu. Kitap Fuari’nin ilk gününde Ahmet Simsirgil saat 15.00’te kitaplarini imzaladiktan sonra saat 20.00’de de Hasan Can Kültür Merkezi’nde söylesiye katilacak.
Kaynak: İHA