GÜNDEM / 30 Ocak 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüşecek.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Yusufeli Barajı, HES ve relökasyon yollarına ilişkin sunum toplantısına katılacak.

- Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yusufeli Barajı ve yol inşaatında incelemede bulunacak, yeniden yerleşim yerinde inceleme yapacak ve fidan dikimine katılacak.

(Artvin/11.00-15.20) (Fotoğraflı - Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Endonezya'nın Cava Adası'ndaki Merapi Yanardağı'nın patlamasının ardından bölgedeki gelişmeler izleniyor.

(Yogyakarta) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Dağlık Karabağ'da ateşkesin gözlemlenmesi kapsamında kurulan Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi faaliyetlerine başlayacak.

(Ağdam) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Gine Körfezi açıklarında korsan saldırısına uğrayan Türk mürettebatlı Liberya bandralı Mozart isimli gemiye ilişkin gelişmeler takip edilecek.

(Dakar) (Fotoğraflı - Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı - Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kentte bazı ziyaretlerde bulunacak, spor tesislerinde incelemeler yapacak, kentteki yatırımlara ilişkin protokol imza törenine katılacak, milli sporcularla bir araya gelecek ve ilçe belediyelerini ziyaret edecek.

(Van/10.00-14.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Süper Lig'in 22. haftasına Kasımpaşa-Hes Kablo Kayserispor, Medipol Başakşehir-Atakaş Hatayspor, Fenerbahçe-Çaykur Rizespor ve Aytemiz Alanyaspor-Demir Grup Sivasspor maçlarıyla devam edilecek.

(İstanbul/13.30/16.00/19.00/Antalya/16.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- TFF 1. Lig'in 19. hafta mücadelesinde Ankaraspor-Ankara Keçiörengücü, Adanaspor-Eskişehirspor ve Aydeniz Et Balıkesirspor-Tuzlaspor maçları yapılacak.

(Ankara/13.30/Adana/16.00/Balıkesir/19.00) (Fotoğraflı)

4- ING Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftası Frutti Extra Bursaspor-Aliağa Petkimspor, HDI Sigorta Afyon Belediyespor-Darüşşafaka Tekfen, Galatasaray-Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Bursa/13.00/Afyonkarahisar/15.15/İstanbul/17.30) (Fotoğraflı)

5- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 25. haftası Ziraat Bankkart-Arhavi Voleybol, Halkbank-Spor Toto, Solhanspor-Bursa Büyükşehir Belediyespor, Arkas Spor-İstanbul Büyüşehir Belediyespor, Haliliye Belediyespor-Tokat Belediye Plevne ve İnegöl Belediyespor-Altekma maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/12.00/15.30/Bingöl/14.00/İzmir/Şanlıurfa/15.00/Bursa/16.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 26. haftasına Eczacıbaşı VitrA-Galatasaray HDI Sigorta maçıyla devam edilecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı)

7- Hentbol Erkekler Türkiye Kupası'nda, Adana'daki B Grubu'nda 2, Hatay'daki A Grubu, İstanbul'daki C Grubu ve Tokat'taki D Grubu mücadelesinde birer maç yapılacak. (Fotoğraflı)

8- Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin 12. haftasından 3 maç oynanacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Mehmetçik, Tunceli'de 2020'de düzenlediği 826 operasyonla teröristlere göz açtırmadı

- Teröristlerin geçmişte terör eylemleri yapmanın yanı sıra barınma ve üslenme amacıyla kullanmaya çalıştığı kentte geçen yıl düzenlenen ve 3'ü kırmızı, 5'i turuncu, 6'sı gri kategoride 27 örgüt mensubunun ölü olarak ele geçirildiği operasyonlara, 2 bin 265 tim ve 34 bin 6 personel katıldı

- Güvenlik güçleri, operasyonlarda örgütün kış üslenmesi hazırlıklarını önlediği teröristlerin, hareket kabiliyetini kısıtlayıp yaşam koşullarını zorlaştırarak bölgeler arası geçişlerini de engelledi

- Operasyonlarda, teröristlerin barınma ve üslenme bölgesi olan 512 sığınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi, 23 kalaşnikof piyade tüfeği, 6 M-16 piyade tüfeği, 20 el bombası ve yüklü miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi

(Sidar Can Eren/Tunceli)

2- Yapılandırmada başvuru için son 3 gün

- Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında bugüne kadar 7 milyon 349 bin mükellef başvuruda bulunurken 105 milyar 712 milyon lira alacak yapılandırıldı

- Yapılandırılan alacaklara karşılık 3 milyar 678 milyon liralık tahsilat gerçekleşti

- Yapılandırma imkanlarından yararlanmak isteyenlerin 1 Şubat 2021 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor

(Merve Özlem Çakır/Ankara)

3- BM Dünya Turizm Örgütü’nün eski Genel Sekreteri’nden Türkiye’nin turizmde aldığı önlemlere övgü

- UNWTO eski Genel Sekreteri ve Dünya Turizm Forumu Enstitüsü Genel Sekreteri Talep Rifai:

- "Türkiye’nin, salgın sürecinde turizmde aldığı önlemler çok iyiydi. Türkiye yerli ve yabancı ziyaretçilere güven veriyor. Bu güven aktarımının sürmesi halinde 2021 yılının 2020’den daha iyi olacağı kanaatindeyim"

- "Aşı, insanların güvene ihtiyacı olduğu için turizme pozitif bir etki sağlayacaktır ancak turizmde toparlanmak için aşılamaların hızlıca yapılması ve teşvik edilmesi önemlidir. Hükümetlerin burada sağladığı başarı turizme yansıyacaktır"

- "Dünyanın 'iyi eski günlere' dönüşü kısa vadede zor. O iyi günlere dönüşün 2022'de yaşanacağını düşünüyorum"

- "Salgın sonrası insanlar daha az kişiyle daha bireysel tatil yapmak isteyecektir. Özellikle açık hava ve dış mekan turizmine ilgi daha yüksek olacaktır. Daha uzun konaklamalar ve yurt dışında evden çalışan "dijital nomadlar (çalışan ama aynı anda da seyahat edenler)" daha popüler olacaktır"

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul )

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA