TİKA'dan Güney Sudanlı Çiftçilere Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Güney Sudanlı tavukçu ve arıcıların üretimi için Güney Sudan’ın başkenti Cuba’da malzeme desteğinde bulundu.

Kümesler, kovanlar ve diğer tüm ekipmanlar, Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı Onyoti Adigo, Cuba Büyükelçisi Tuğrul Biltekin, TİKA Cuba Program Ofisi Koordinatör Yardımcısı Turgut Gazigil ve STK temsilcilerinin katıldığı törenle teslim edildi. Törende konuşan Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı Onyito Adigo, yapılan bu projenin ülkede çiftçiler için çok kıymetli olduğunu, üretime yönelik yapılan yardımların ekonomik anlamda çok önemli olduğunu belirtti.
TİKA’nın her zaman yanlarında olduğu ifade eden Adigo, bugüne kadar gerçekleştirilen projelerden duyduğu memnuniyeti belirtti.
Cuba Büyükelçisi Tuğrul Biltekin, Güney Sudanlı tavukçu ve arıcılara yapılan yardımla beraber üretime yönelik projelerin öneminden bahsetti. Kovid-19 nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle yapılan yardımların daha da önem kazandığını vurgulayan Biltekin, ülketimizin daima Güney Sudan halkının yanında olduğu ifade etti.
