Kar Yağdı Talep Artı
DÜZCE – Düzce’de vatandaşlar tarafından oldukça sık tercih edilen kış çayına havaların soğumasıyla birlikte talep giderek artıyor. Şifalı çayın kilosu 100 liradan satılıyor.

"En fazla kış çayı talep görüyor"
Aktar Furkan Zenci, kış çayının içerisinde 15 bitkinin olduğunu belirterek, “Vatandaşlar kış aylarında korona virüsten ziyade grip ve soğuk algınlığına karşı da aktarlara en fazla kış çayları için geliyorlar. Ayrıca bildiklerini alıyor vatandaşlarımız, bilmedikleri noktada bizler de yardımcı oluyoruz. En fazla kış çayı talep görüyor bu dönemde. İçerisinde zencefil, zerdeçal, tarçıni karanfil, ebegümeci, adaçayı, kuşburnu, portakal kabuğu, limon kabuğu gibi 15’e yakın bitkiyle karıştırarak kış çayı olarak içebilirler. Hem kışın içimizi de ısıtır hem de bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerisinde hibisküs olduğundan dolayı C vitamini de var. Yine gribal enfeksiyonlara karşı da fayda sağlar" şeklinde konuştu.
"Kış çayını günde 2 veya 3 bardak içebilirler"
Zenci, vatandaşların kış çayını günde 2 ila 3 bardak arasında tüketebileceklerini dile getirerek, "Kış çayı normal siyah çayı demler gibi demliyoruz. Sıcak suyun içerisine 5-10 dakika kalacak şekilde atacaksınız. Daha sonra limon ile tatlandırarak da tüketebilirsiniz. Eğer bal da katmak isterseniz, balı ılık bir suyun içerisine katıp o şekilde içebilirsiniz. Kış çayını günde 2 veya 3 bardak içebilirler. Herhangi bir zararı olmaz” dedi.
Şifalı çayın 100 gramı 10 liradan satışa sunuluyor.
