Polisler, EBA'dan Öğrencilere Kovid-19'U Anlattı

Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri virüse karşı uyardı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde, öğrenci ve ailelerini Kovid-19 salgını hakkında bilgilendirildi.

Uygulamada, "maskot polis" virüs yayılımını en aza indirmek için bir öğrenciden bir aileye, bir aileden bir mahalleye ve bir mahalleden tüm Van sınırlarında yaşayan bireylere ulaşmak amacıyla (EBA veya ZOOM) programı üzerinden hedef kitleye temassız bir şekilde ulaştı.

Çalışmada, eğitim öğretim yılı boyunca merkez ilçelerde bulunan ilk ve ortaöğretim okulu öğrencilerinin seviyelerine uygun genel güvenlik tedbirleri çocukların suçtan zarar görmesini engellemek, polis öğrenci kaynaşmasının sağlanması, polise karşı bakış açısının olumlu yönde değişmesi amacıyla dijital platform üzerinden bilgilendirme faaliyetleri yapılması planlanıyor.

Ayrıca, Kovid-19 mücadelesinde farkındalık yaratarak "maskot polis" ile il sınırları içerisindeki öğrencileri bilgilendirmek ve her bir öğrenciye hazırlanan el broşürlerini dijital platform üzerinden öğretmen ve öğrenci veli bilgilendirme gruplarından gönderilmesi sağlanacak.

Broşürlerin öğrenciler tarafından aile bireylerine anlatılması konusunda sorumluluk verilerek daha çok kişiye en kısa zamanda ulaşarak, Kovid-19 salgını ile etkin bir şekilde mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: AA