Reina davasında karar!

Reina davası sanığı Abdulkadir Masharipov'a 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Reina davasında karar!
Reina davasında karar!
İstanbul'da bir eğlence mekanına yaptığı saldırıyla 39 kişiyi hayattan kopartan Reina katiline ceza yağdı.  Katil Abdulkadir Masharipov, 40 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Katile ayrıca 1367 yıl hapis cezası ve ayrıca para cezası verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki duruşma salonlarında görülen davaya saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanık getirilirken, 3 sanık da Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı.

Duruşmada sanık tercümanlarıyla birlikte taraf avukatları da yer aldı. Mahkeme Başkanı Ersin Öztürk, sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanlarının alınması için söz verdi. Abdulkadir Masharipov'un avukatı mütalaaya karşı savunma yaptı.
Mahkeme savunmalar ardından kısa bir ara verdi ve sonrasında kararını açıkladı. 48 sanığa ceza verildi.

Katil Katil Abdulkadir Masharipov, "39 kişiyi kasten öldürme" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Masharipov hakkında ayrıca "79 kişiyi öldürmeye teşebbüs" ve 6136 sayılı ateşli silahlar kanuna muhalefet suçundan 1367 yıl hapis ve para cezası verildi.

Katile yardım ettiği belirtilen iki numaralı sanık İlyas Mamaşaripov, 79 mağdura yönelik "Kasten adam öldürme suçuna yardım" suçundan ötürü 1432 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

24 sanığa 6 yıl 3 ay ile 13 yıl arasında değişen miktarlarda örgüt üyeliğinden ve farklı suçlardsn ceza verilirken 11 sanık ise tüm suçlardan beraat etti. Bir sanığın dosyası ise tefrik edildi.