RTÜK'ten tepki çeken programla ilgili açıklama

RTÜK, ATV'de Esra Erol'un sunduğu programda geçen bir diyaloğa gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Bahse konu programla ilgili gerekli inceleme de Başkanlığımızın talimatıyla uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır" denildi.

RTÜK'ten tepki çeken programla ilgili açıklama
ATV ekranlarındaki Esra Erol'un programında bir kadın, çocuğunun komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisinde bulunmuştu.

Canlı yayın sırasında DNA testi sonuçlarını açıklayan Esra Erol, kadının eşine çocuğun biyolojik babası olmadığını söylemesi üzerine, 'Nasıl yani, kim babası' tepkisini almıştı.

Kadın ise 'Ben biliyordum zaten. Şükür elhamdülillah diyorum' ifadeleriyle sevindiğini söylemişti.

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 'Son günlerde bir TV programcısının yayını nedeniyle Üst Kurulumuz töhmet altında bırakılmakta ve 'RTÜK nerede?' benzeri sorular, gerek basın aracılığıyla gerekse sosyal medya üzerinden dile getirilmektedir. Milli ve manevi değerlerin korunmasına azami özen gösteren RTÜK, bazı çevrelerin oluşturmaya çalıştığı algıyla hak etmediği bir kampanyaya maruz kalmaktadır' denildi.

RTÜK'ün görev başında olduğunu vurgulanan açıklamada '7/24 devam eden yayınları takip eden ve gereğini yapan RTÜK, görevinin başındadır. Bahse konu programla ilgili gerekli inceleme de Başkanlığımızın talimatıyla uzmanlarımız tarafından yapılmaktadır' ifadelerine yer verildi.