Kılıçdaroğlu Kaftancıoğlu'nu savundu!

Halk Tv'de bir programa katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Canan Hanımın arkasındayım' dedi.

Kılıçdaroğlu Kaftancıoğlu'nu savundu!
Kılıçdaroğlu Kaftancıoğlu'nu savundu!
CHP'de son günlerde yaşanan Atatürk tartışmaları ortalığı karıştırmıştı. İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk'e, Gazi Mustafa Kemal demesi, parti içinde sert tepkilere neden olmuştu. 

Yaşanan tartışmanın ardından parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Canan Kaftancıoğlu'na bir tepki gösterip göstermeyeceği ise merak konusu olmuştu. 

TARAFINI SEÇTİ

Halk Tv'de katıldığı programda konuşan Kılıçdaroğlu, “Gazi Mustafa Kemal” ifadesini kullanması ve neden “Atatürk”ü kullanmadığı yönündeki tepkilere yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İster Gazi Mustafa Kemal deyin, ister Atatürk. Bunlar aynı şey zaten. Bu tartışmalar yapay tartışmalar. Bunlar belli çevreler tarafından CHP’nin içini karıştırmak için körükleniyor. Karışmaz. CHP’nin ilkeleri, programı var. Canan Hanım bizim il başkanımız elbette yanındayım. Canan Hanım’ın, Atatürk’ü sevmemesi mümkün mü?” dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı bu yorumla Canan Kaftancıoğlu'na kucak açarken, başta Muharrem İnce, Tuncay Özkan gibi CHP'deki ulusalcılara kapıyı kapattığı şeklinde yorumlandı.