Mesut Yılmaz öldü mü?

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybettiği iddia edildi. Mesut Yılmaz öldü mü?

Mesut Yılmaz öldü mü?
Mesut Yılmaz öldü mü?
Mesut Yılmaz'ın sağlık durumunun ağırlaşmasının ardından vatandaşlar Google'da "Mesut Yılmaz öldü mü?" sorusuna cevap ararken, gazeteci Emre Erciş, Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini iddia etti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Erciş, şu ifadeleri kullandı:Mesut Yılmaz vefat etmiş. Mesut Yılmaz da Türk Siyasetine Sabetay aileler kontenjanından giren bir isimdi. Hem kendisinin hem eşi Berna Müren'in çok ünlü Sabetay akrabaları var. Bu akrabalarından en meşhuru Komili, Ecevit, Şengör, Taşkent, Boyner, Bezmen aileleri. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kültür / Turizm Başdanışmanı ve Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan, sosyal medya hesabından Mesut Yılmaz'ın sağlık durumun gündeme getirmişti. 
Orhan, "Her şeye rağmen, Medeni duruşu vardı... Cumhuriyet değerlerine saygılıydı... Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın sağlığından umut kesildiğini öğrendim doktorlarından..." diye yazmıştı. 
 
MESUT YILMAZ'IN HAYATI
 
72 yaşındaki Mesut Yılmaz Anavatan Partisi kurucu üyeleri arasında yer almıştı. İlk defa 1983 Türkiye genel seçimleri’nde ANAP Rize milletvekili olarak meclise girdi. 1986 ve 1990 yılları arasında Turgut Özal tarafından kurulan hükümetlerde Dışişleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.
 
ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut’un istifasının ardından 1991 yılında yapılan kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan oldu. 1995 Türkiye genel seçimleri’nin ardından kurulan koalisyon hükûmetinde tekrar başbakan olarak görevlendirildi.