Erdoğan ve Bakan Koca'ya komik dava!

Türkiye'nin başarılarını kaldıramayan, değil ki oy almak adı dahi bilinmeyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), komik bir gerekçeyle Başkan Erdoğan ve Fahrettin Koca'ya covid-19 salgınını önleyememe, yeterli tedbirleri almama gerekçesiyle dava açtı.

Erdoğan ve Bakan Koca'ya komik dava!
Erdoğan ve Bakan Koca'ya komik dava!
Dünyayı sarsan koronavirüs, etkisini tüm ülkelerde yüksek ölüm oranlarıyla seyrederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca süreci doğru yönetmeleri ile dünyaya örnek oldu. Öyle ki ülke içerisindeki vatandaşların yanı sıra yurt dışında yaşayan gurbetçilerle de bizzat ilgilenilmiş hasta vatandaşlar özel helikopterler ile ülkeye tedavi için getirtilmişti. Sürecin ülke içerisindeki yönetim başarısının yanı sıra  93 farklı ülkeye de yardım paketleri gönderilmesiyle Başkan Erdoğan ve Bakan Koca, tüm dünyanın gözünde pandemi sürecinin adeta kahramanları haline geldi.

Bu yersiz 'özgüven' neden ?

Ülkemizde bu başarıyı gölgelemek isteyen muhalif kesim fırsat bu fırsat diyerek; provokatif söylemlerle halkı galeyana getirme hevesini sürdürüyor.Türkiye yerel seçimlerinde %1'lik bir kısma dahi girememiş, istatististiksel açıdan en fazla 200 kişiden sadece birinin muhtemel adını duyduğu Halkın Kurtuluş Partisi, skandal bir olaya imza attı.

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve herkese kan kusturan koronavirüs sürecinde tüm ülkeler de halk birbirine kenetlenirken art niyetli muhalefet HKP, salgın adeta sadece Türkiye'de yayılmışcasına Bakan Koca ve Erdoğan'ı pandemiden sorumlu tuttu. HKP; Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyeleri ve 81 İl Valisi hakkında, “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu Maddelere Hareket Ederek Görevi Kötüye Kullanma (TCK M. 257)” sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

Ülke için tek bir çivi bile çakmamış yüzde 1'lik HKP, sürecin hassasiyetini umursamayıp 'reklamın iyisi kötüsü olmaz' mantığıyla, pandemi süreci boyunca dur durak bilmeden çalışan Bakan Koca ve Bilim Kurulu Üyelerini dava etmekten çekinmedi. HKP, seçim yaklaşırken birde Başkan Erdoğan ve Bakan Koca'yı 'Koronaya sebep olmak ve yaymak' suçuyla dava ederse şaşırmayız....