Barış Yarkadaş'tan skandal sözler

CHP eski milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu üyeleri hakkında ağır iddialarda bulundu.

Barış Yarkadaş'tan skandal sözler
Barış Yarkadaş'tan skandal sözler
CHP eski milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş,Halk Tv'de Gürkan Hacır'ın sunduğu 'Şimdiki Zaman Siyaset' programına konuk oldu.

Yarkadaş, tüm Türkiye'nin takdirini kazanmış Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu hakkında ağır sözler sarf etti.

'Yetkisiz etkisiz tweet atıyor'

Sağlık Bakanının hiç bir yetkisinin ve etkisinin olmadığını söyleyen Yarkadaş, 'Aslında Sağlık Bakanlığı diye bir kurum yok. Aslında koronavirüs danışma kurulu da yok. Aslında ne var halkın kendi kaderine terk edilmişliği var. Sağlık Bakanı etkisiz, yetkisiz sadece tweet atıyor. Danışma kurulu üyeleri ortaya çıkan rezaleti gördükçe, bizim söylediğimiz hiç bir şey yapılmıyor diyorlar. ' ifadelerini kullandı.

'Anlaşma yaptığı bilgilerini aldım'

Bilim Kurulunda yer alan bir ismin 'Helal bal' reklamında oynayacağı bilgisini aldığını belirten Yarkadaş 'Kaç ay önce Halk Tv'nin stüdyolarında dedim ki ' Bu siyasi iktidarın payandası haline gelmeyin. Eğer söyledikleriniz yapılmıyorsa kuruldan istifa edin.' Oradan bir maaş almıyorsunuz, bir faydanız yok. Haa bazıları buradan bir rektörlüğe atlayabilir miyim? Bir dekanlığa atlayabilir miyim? Atlamaya çalışıyorlar. Maşallah birisinin 'helal bal' reklamlarına çıktığı, anlaşma yaptığı yönünde bilgiler aldım. Bu tür yaramazlıkları bıraksınlar, işlerine baksınlar.' diye konuştu.