ÇİBEM Öğrencilerinden Yüzde 80 Başarı
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezine (ÇİBEM) devam eden lise hazırlık öğrencileri, girdikleri Liselere Geçiş Sınavında (LGS) yüzde 80 başarı elde etti.

Tercih danışmanlığı hizmeti sunuldu
Toplamda yüzde 80 başarının sağlandığı LGS’de öğrenciler için Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezinde bulunan rehberlik birimi de tercih danışmanlığı hizmeti verdi. Öğrenciler, Whatsapp üzerinden ya da telefonla rehberlik birimindeki öğretmenlerine danışarak aldıkları puanlara göre en iyi liselere girebilmek için tercihlerini tamamladı.
Pandemi nedeniyle online ders
Dönem başında öğrencilere yüz yüze eğitim verdiklerini ancak pandemi nedeniyle derslerin online olarak devam ettiğini belirten Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “ÇİBEM’de yüz yüze derslerimiz uzman eğitimcilerimiz tarafından 6 ay boyunca düzenli olarak verildi.
Ancak salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermek zorunda kaldık. Buna rağmen eğitimlerimiz aksamadı ve öğrencilerimiz evlerinden online olarak eğitimlerine devam etti. Öğrencilerimiz bu zorlu koşullarda yüzde 80 gibi bir başarı göstererek liselere yerleşme hakkı kazandı. Tüm öğrencilerimizi ve onların üzerinde emeği olan eğitimcilerimiz ile velilerimizi yürükten kutluyorum” diye konuştu.
