Başkan Erdoğan müjdeyi böyle duyurdu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roketsan'nın Uzay Teknoloji Merkezinin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "30 ağustos ya istiklal ya izmihlal tercihiyle başbaşa bırakılan bir milletin neleri göze alabileceğinin en açık örneğidir. Ortak değerlerimiz arasında bölücülük yapanlar bu ülke bağını koparmış zavallılardır. " dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli ve yerli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan müjdeyi böyle duyurdu!
Başkan Erdoğan müjdeyi böyle duyurdu!
Roketsan Uydu Fırlatma, Uzay Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi ile Patlayıcı Hammadde Üretim Tesisi Açılış Töreni'ndeki konuşmasında tarihi bir hazırlıktan da söz eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadelerle vatandaşlara yeni bir müjde daha verdi:

Atmaca roketi inşallah yıl sonunda TSK envanterine katacağız. Atmaca'nın geliştirilmesinde emeği olan Savunma Sanayi başkanlığımızı ve Roketsan'ı tebrik ediyorum.
Mikro uydu fırlatma projesi en kritik çalışmalar arsında yer alıyor. Bu proje ile 100 kg ve altındaki mikro uydularımızı alçak dünya yörüngesine yerleştirebileceğiz.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLERLE UZAY LİGİNDEYİZ

Yerli uydumuz uzaya fırlatıldığında ülkemize güvenli bilgi akışı sağlayacak.
Milli teknolojilerle fırlattığımız ilk yerli roketimiz 130 km sınırına çıkarak uzay sınırı kabul edilen 100 km sınırını aştı. Böylece Türkiye kendi teknolojileriyle uzaya ilk adımını attı.
Artık yerli ve milli teknolojilerle uzay ligindeyiz.

MÜJDESİNİ BURADAN VERMEK İSTİYORUM

Milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisin ilk uzay denemelerine başlayacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum.
Türkiye'yi savunma sanayinde bir üst lige taşıyan tüm projelerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.